WTA a avertizat-o pe Potapova după apariţia ei într-un tricou al unei echipe de fotbal din Rusia

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) i-a transmis un avertisment oficial jucătoarei ruse Anastasia Potapova, pentru că a purtat un tricoul al echipei de fotbal Spartak Moscova înaintea meciului cu americanca Jessica Pegula de la Indian Wells (SUA), în cursul acestei săptămâni, informează Reuters.

Acţiunile Anastasiei Potapova au fost văzute ca un spectacol public de susţinere pentru ţara sa în timpul invaziei din Ucraina, rusoaica fiind criticată din acest motiv inclusiv de liderul clasamentului WTA, poloneza Iga Swiatek.

Întrebată în legătură cu tricoul respectiv, Potapova a spus că este susţinătoarea echipei Spartak de la vârsta de 13 ani şi nu a văzut acest lucru ca o provocare.

„În ceea ce priveşte tricoul echipei ruse de fotbal, WTA a avertizat-o oficial pe jucătoare că acest lucru nu este acceptabil şi nici nu este o acţiune adecvată”, a precizat WTA într-un comunicat. „Nu ne aşteptăm să vedem o altă apariţie a acestuia pe viitor”, a adăugat organizaţia.

Citeste si:  Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova în semifinalele turneului WTA de la Miami

Ucraineanca Lesia Ţurenko s-a retras din meciul cu belarusa Arina Sabalenka de la Indian Wells, afirmând că a avut un atac de panică, declanşat de conversaţia pe care a avut-o cu directorul WTA, Steve Simon, în legătură cu răspunsul tenisului la invazia Rusiei, în care Belarus a fost o zonă cheie pentru ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară specială”.

Iga Swiatek o critică pe Potapova purtând tricoul Moscovei: „Sincer să fiu, am fost surprinsă.  Am crezut că și-a dat seama că nu ar trebui, chiar dacă este un fan al echipei, să-și arate părerile în acest fel în astfel de momente. Am vorbit cu cei de la WTA și am aflat că ar trebui să fie mai puține situații, ceea ce m-a liniștit puțin”.

articol partial agerpres.ro