Wimbledon 2021: Fanii reduși la zero și jucătorii trebuie să rămână în hoteluri

wimbledon

Știam deja că anul acesta Wimbledon va fi unic, primul care va fi jucat într-o pandemie. Acum știm câteva alte detalii despre modul în care este probabil să arate și să simtă ca un Grand Slam de pandemie.

Într-o declarație pe site-ul său web, joi, All England Club a anunțat o serie de protocoale care vor fi plasate și unele care sunt cel mai probabil urmate pentru evenimentul din acest an, care se va desfășura în perioada 28 iunie – 11 iulie, la 12 luni după ce a fost anulat pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial.

Wimbledon anunță că, continuă să planifice o serie de posibilități, în funcție de succesul  guvernului în ieșirea din lockdown. Dar, deși este posibil ca mai mulți fani să fie lăsați să intre, dacă lucrurile merg bine, se pare că cel mai probabil Campionatele vor funcționa cu un număr semnificativ redus de spectatori prin tribune.

„Continuăm să lucrăm îndeaproape cu guvernul Regatului Unit, autoritățile de sănătate publică și restul sportului, cu ambiția de a primi spectatori în siguranță la evenimente sportive în această vară”, a declarat All England Club pe site-ul său.

„Pe baza acestor conversații și luând în considerare îndrumările oferite de Autoritatea pentru Siguranța Terenului Sportiv, precum și îndrumările privind transportul și mâncarea și băuturile, în acest moment, cel mai probabil rezultat pentru Campionatele din acest an, ca loc în aer liber, este un număr redus de spectatori în cadrul tribunelor. Cu toate acestea, facem fiecare pas pentru a rămâne cât mai flexibili posibil pentru a ne asigura că suntem capabili să reacționăm la circumstanțe în schimbare care ar putea permite o creștere sau ar putea necesita o scădere a prezenței, atât înainte, cât și în timpul turneului”.

Citeste si:  Tenis: Palermo Open va avea pierderi, dar îşi asumă povara reluării sezonului în circuitul WTA

Jucătorii trebuie să rămână în hotelurile oficiale ale turneului

Închirierea de case private este o afacere mare pentru cei care locuiesc în zona Wimbledon și o tradiție pentru cele mai mari nume din acest sport, cărora le place să se poată plimba pe teren. Roger Federer închiriază două case pe aceeași stradă, în timp ce Nadal ajunge cu toate rudele, verișori și ceilalți.

În acest an, totuși, vor trebui să stea cu toții într-un hotel, probabil să fie mai aproape de centrul Londrei, și să călătorească la și de la club.

„Una dintre măsurile prioritare este crearea unui mediu de risc minimizat pentru jucători”, a spus Wimbledon. „Ca atare, pe baza îndrumărilor actuale, vor exista hoteluri oficiale pentru toți jucătorii, echipele lor de sprijin și grupurile cheie, cum ar fi oficialii, care vor fi o cerință obligatorie pentru intrarea și participarea la Campionatele din acest an.”

În plus, cu excepția cazului în care orientările guvernamentale nu sunt ușurate mai mult decât se anticipase, jucătorii nu vor avea voie să părăsească hotelurile pentru cafea, mese sau orice altceva decât să meargă la și de pe site. „Pe baza îndrumărilor actuale ale guvernului Regatului Unit și urmând practica standard pentru menținerea mediilor cu risc minimizat, jucătorii trebuie să rămână fie la hotel, fie la fața locului”, a declarat Wimbledon pentru Tennis Majors, consultându-se atât cu ATP cât și cu WTA.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*