Denis Shapovalov prezice „o mulțime de retrageri” din cauza primelor mici

denis shapovalov

Canadianul Denis Shapovalov, al 12-lea în lume, a estimat joi, că retragerile din circuitul ATP se vor înmulți în acest sezon din cauza primelor mici distribuite de turnee din cauza pandemiei COVID-19, conform journaldemontreal.com.

„Sunt sigur că vor exista o mulțime de forfaits și mulți jucători care vor renunța la turnee, deoarece banii premiilor sunt prea mici”, a spus Denis Shapovalov după ce s-a calificat în semifinale la ATP 250 din Dubai.

„Nu este motivant să joci în fiecare săptămână și în fiecare turneu”, a spus tânărul de 21 de ani. Lipsiți de veniturile din bilete și evenimente din cauza restricțiilor de sănătate, organizatorii turneelor ​​și-au redus semnificativ dotările. Astfel, în Dubai, câștigătorul din acest an va primi 149.490 de dolari (125.389 euro), în timp ce Novak Djokovic a primit 565.705 de dolari pentru titlul său anul trecut.

Și Masters 1000 (categoria doar mai mică decât Majors) din Miami, care începe săptămâna viitoare, a înregistrat pierderile mai multor capi de serie: Rafael Nadal (locul 3 în lume), Dominic Thiem (locul 4) sau Roger Federer (locul 6), Stan Wawrinka ( 21) și Nick Kyrgios (50). Premiile în bani ale turneului, una dintre primele anulate anul trecut din cauza pandemiei, a scăzut de la 16,7 milioane dolari în 2019 la 6,68 milioane dolari anul acesta.

Citeste si:  Milos Raonic se retrage de la Australian Open din cauza unei accidentări la călcâi
„Sper ca ATP sau cineva să găsească o modalitate de a îmbunătăți premiile pentru a le readuce la nivelul lor (înainte de pandemie), dar este așa pentru moment”, a adăugat jucătorul de 21 de ani. Potrivit acestuia, mulți jucători se forțează să se supună constrângerilor de sănătate mai mult sau mai puțin severe impuse de organizatori din cauza contractelor și sponsorilor care îi obligă să joace.
„Fără ei, am senzația că mulți jucători nu ar juca deloc”, a adăugat el. Shapovalov a declarat că este forțat personal de obligațiile contractuale de a juca, dar va reduce totuși numărul turneelor ​​sale din acest sezon, deoarece nu dorește să petreacă anul limitat la o cameră de hotel, din cauza bulelor sanitare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*