Nick Kyrgios confirmă revenirea la French Open 2023 după șase ani

Starul tenisului, Nick Kyrgios, a confirmat că va reveni să joace la Openul Francez din 2023 după o absență de șase ani.

Kyrgios a fost un critic de mai multă vreme al Openului Francez, cunoscut și sub numele de Roland Garros, și l-a descris cândva drept „cel mai rău” eveniment de Grand Slam.

Sportivul a recunoscut că decizia nu are de a face cu tenisul și că ar prefera să stea acasă, dar va juca la French Open pentru că iubita lui Costeen Hatzi vrea să viziteze Parisul.

„Da, joc French Open-ul, prietena mea vrea să vadă Parisul, așa că de ce nu?”  a declarat Kyrgios pentru The Sydney Morning Herald (SMH). „Mi-ar fi bine să mai câștig niște bani, deși aș fi preferat să stau acasă.”

Citeste si:  Directorul de la French Open, Guy Forget, a demisionat după cinci ani

Nick Kyrgios a spus anterior că nu-i place să joace în turneele pe zgură, preferând să-și concentreze puterea pe sezoanele pe terenul de iarbă.

Jucătorul de tenis nu a progresat niciodată dincolo de runda a treia la Openul Francez, dar este încă încrezător că poate obține rezultate excelente pe zgură.

„Am jucat bine pe zgură, l-am învins pe [Roger] Federer, [Stan] Wawrinka, am jucat o finală pe zgură [la Estoril în 2015]”, a spus Kyrgios pentru The SMH.

„Dar, de obicei, în acea perioadă a anului, îmi place să petrec timpul acasă. Pentru că dacă nu o fac, atunci călătoresc opt luni pe an, este prea mult.”

Kyrgios și iubita lui Hatzi sunt împreună de un an.