Premii record pentru Australian Open 2023

australian open

Novak Djokovic și restul celor mai mari jucători de tenis din lume vor concura pentru peste 100 de milioane de dolari în premii în bani în timpul verii australiene.

Nota maximă istorică vine de la un record de 76,5 milioane de dolari la Australian Open plus adăugarea noului eveniment profitabil de echipe mixte din Cupa United pentru începutul sezonului.

Campionii la simplu masculin și feminin de la Melbourne Park vor primi fiecare 2,975 milioane de dolari după ce oficialii au anunțat joi o creștere generală de 3,4% a premiilor Open din vara trecută.

Există creșteri de premii în bani în fiecare rundă Australian Open, inclusiv în calificare, unde un participant din prima rundă va câștiga 26.000 USD.

Citeste si:  Victor Cornea şi Franko Skugor au cucerit titlul în proba de dublu la Oeiras

Jucătorii de simplu din primul tur al tabloului principal vor lua acasă 106.250 USD, iar cei care ajung în runda a doua vor câștiga 158.850 USD.

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a spus că creșterile fac parte dintr-un accent permanent de a investi în grupul global de jucători.

„La Australian Open am mărit premiile în bani pentru fiecare rundă, de la calificare până la finală, cu creșteri majore în primele runde, unde aceste recompense substanțiale îi ajută pe jucători să investească în propria lor carieră și, în multe cazuri, să se pregătească pentru succes pe tot parcursul anului”, a spus Tiley.

Premiile în bani sunt egale pentru jucătorii de la tabloul feminin și masculin.