Emma Răducanu: ”Zborurile mele au fost rezervate pentru sfârșitul calificărilor”

emma raducanu

Parcursul adolescentei britanice Emma Raducanu in semifinalele US Open a fost atat de surprinzator chiar si pentru ea incat a rezervat zboruri inapoi in Marea Britanie in urma cu doua saptamani.

„Nu mă așteptam să fiu aici deloc”, a spus numărul 150 mondial.

„Zborurile mele au fost rezervate la sfârșitul calificării, deci este o problemă frumoasă de rezolvat”. Emma Răducanu este prima jucătoare din era Open care intră semifinale din calificări.

Ascensiunea rapidă a lui Răducanu continuă după ce a ajuns în semifinalele de la Flushing Meadows cu o victorie în două seturi în fața elvețiencei Belinda Bencic, locul 11, miercuri, pe stadionul Arthur Ashe.

Drept urmare, Emma Raducanu, care a trecut de A Level la inceputul acestei veri, urmează sa urce in top 50 mondial si va deveni numarul unu feminin britanic.

Citeste si:  Begu, Cîrstea și Halep au părăsit Indian Wells

„Cu siguranță înseamnă foarte mult să fii în semifinale”, a adăugat ea.

„Îmi place foarte mult experiența. Acolo, pe teren, îmi spuneam că ar putea fi ultima dată când joci pe Ashe, așa că s-ar putea la fel de bine să te duci pentru asta și să te bucuri de tot”.

Un dezavantaj al parcursului surpriză este că părinții lui Răducacanu, Ian și Renee, nu au putut vedea niciunul dintre meciurile fiicei lor în tribune.

Nici nu vor putea vedea semifinala de joi – împotriva grecoaicei Maria Sakkari, a 17-a favorită – din cauza restricțiilor stricte de călătorie în Statele Unite.

„Nu este posibil, pentru că ai nevoie de o derogare și durează câteva săptămâni pentru aprobare. E prea târziu și nu vor putea să obțină una”, a spus Răduccanu.