Premier League: Opt jucători brazilieni nu vor juca pentru cluburile lor în acest weekend

premier league

Opt jucători din Premier League vor fi opriți să joace pentru cluburile lor în acest weekend, după ce autoritățile braziliene din fotbal au activat o regulă Fifa pentru a-i împiedica să apară.

Cluburile din Premier League, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United și Leeds United vor fi toate afectate. Jucătorii care nu au fost lăsați de cluburi pentru o fereastră internațională pot fi interziși timp de cinci zile după ce fereastra se termină, în conformitate cu reglementările FIFA.

Decizia se referă la perioada 10-14 septembrie.

Brazilia a invocat interdicțiile după ce Premier League i-a oprit pe jucători să joace pentru țara lor dacă asta înseamnă să călătorească în țările de pe lista roșie cu coronavirus.

Jucătorii care călătoresc în țările de pe lista roșie ar fi trebuit să rateze mai multe meciuri la întoarcere din cauza perioadei de izolare de 10 zile cerută de normele din Marea Britanie.

Pe lângă faptul că au ratat meciurile din weekend ale echipelor lor, fundașul lui Chelsea, Thiago Silva, și mijlocașul lui Manchester United, Fred, nu vor avea voie să joace marțea viitoare în meciurile de deschidere ale Ligii Campionilor împotriva lui Zenit St Petersburg și Young Boys.

Cu toate acestea, se vede că Brazilia nu a cerut ca atacantul lui Everton, Richarlison, să fie împiedicat să se prezinte luni la meciul împotriva lui Burnley. Se consideră că Brazilia a dat dovadă de clemență în acest caz specific, deoarece Everton i-a permis lui Richarlison să joace la Jocurile Olimpice atunci când regulamentul nu i-a forțat să o facă.

Citeste si:  Ana Bogdan ajunge în sferturile de la Monterrey

Mutarea afectează și trei jucători de la Liverpool, Roberto Firmino, Fabinho și Alisson, Manchester City va avea doi, pe Ederson și Gabriel Jesus, și atacantul lui Leeds, Raphinha, care a fost chemat pentru prima dată în lotul Braziliei.

Aceasta înseamnă că opt cluburi din Premier League vor avea interdicție pentru jucătorii lor în acest weekend, după ce au fost același tip de suspendare a federațiilor de fotbal din Mexic, Paraguay și Chile pentru a-i opri pe Raul Jimenez, Miguel Almiron și Francisco Sierralta să joace în acest weekend.

Cluburile au fost anunțate despre situație de către FIFA și acum analizează situația.

Negocierile continuă în culise și se pare că cluburile din Premier League nu consideră acest lucru un fapt împlinit. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a cerut anterior guvernului britanic să le ofere jucătorilor scutiri pentru a le permite să-și onoreze angajamentele internaționale, chiar dacă acest lucru a însemnat călătoria lor în țările de pe lista roșie.