Nu înțeleg de ce femeile folosesc mingi diferite decât bărbații”, Iga Swiatek critică regulile „oribile” pentru mingi de tenis de la US Open

Numărul 1 mondial Iga Swiatek a criticat organizatorii WTA și US Open pentru că nu au folosit aceleași mingi în timpul impul US Swing-ului și la turneul Grand Slam de la New York, în comparație cu alte turnee. US Open, care are loc între 29 august și 11 septembrie, este singurul Grand Slam în care bărbații și femeile folosesc mingi diferite de care Swiatek și alți jucători de top nu sunt mulțumiți.

Acest lucru ar putea fi un dezavantaj pentru jucătorii care lovesc mai greu și Swiatek a făcut apel la egalitate în ceea ce privește mingile care ar trebui folosite.

„Facem mai multe greșeli [cu aceste mingi], cu siguranță”, a spus Swiatek presei după victoria ei cu 6-4, 7-5, asupra lui Sloane Stephens la Masters de la Cincinnati ”nu stiu de ce sunt diferite de cele ale bărbaților. În urmă cu cincisprezece ani, probabil că femeile s-au accidentat la cot pentru că mingile erau mai grele și le-au schimbat în mingi pentru femei. Dar acum suntem atât de bine pregătite fizic încât nu cred că s-ar  mai putea întâmpla”.

Citeste si:  Răducanu se desparte de Tursunov, îl angajează pe fostul antrenor de fitness al lui Murray

În 2019, swing-ul nord-american a avut turneul WTA folosind diferite mingi la diferite turnee. Anul acesta s-a schimbat, evenimentele din Statele Unite și Canada folosind aceleași mingi ca și US Open.

Totuși, acest lucru este încă inconsecvent cu restul sezonului în care femeile folosesc aceleași mingi ca și bărbații.

„Cred că acele mingi sunt oribile, mai ales după trei jocuri cu adevărat grele, devin din ce în ce mai ușoare. „La final, nici măcar nu poți servi cu 170 km/h pentru că va zbura ca o nebună. Cred că sunt destul de rele” a replicat Iga Swiatek.