Arabia Saudită promovează tenisul feminin pentru a atrage WTA

Mă uitam la tragerea la sorți pentru ITF 25.000 $ Ourense în Spania și am fost destul de surprins că Yara Alhogbani din Arabia Saudită a primit un wildcard pe tabloul principal.

Îi mai văzusem numele și m-am gândit „ce tare, o jucătoare din Arabia Saudită” și, încercând să aflu mai multe despre ea, am dat peste acest articol în Vogue, unde este denumită o „stea tenisului” care vrea să intre în top 50, plus o ședință foto completă.

Chestia ciudată este că Yara, care are 17 ani, a jucat doar 6 meciuri la profesioniști, toate pierdute și fără  un set luat. Este o jucătoare crescută în America, din Arabia Saudită, care probabil este umplută de bani de către părinți.

”La doar 17 ani, starul tenisului este primul saudit care a reprezentat Regatul profesional la turneele internaționale. Are mentalitatea de a câștiga și de a deschide calea colegilor săi sportivi” este descrierea din Vogue, de-a dreptul scârboasă lingușeala, ce înseamnă puterea banului.

Citeste si:  De ziua lui, Nicholas David Ionel l-a eliminat pe Jack Sock la Saint-Tropez

”În timp ce s-a născut în Ohio și a crescut în Virginia, SUA, unde familia ei a fost și rămâne forța ei motrice, momentul nu ar putea fi mai bun pentru ea să se întoarcă acum în Arabia Saudită. Femeile sunt mai împuternicite decât oricând în toate fațetele vieții, iar participarea femeilor la sport face un salt major, cu mai multe discipline în creștere. Tenisul nu face excepție”.

Faptul că la Wimbledon a stat în primul rând ca să îl urmărească pe Nadal, arată puterea financiară a familiei și denotă nivelul josnic la care a ajuns WTA pentru a aduna noi bani, după interzicerea Rusiei și blocarea Chinei în organizarea de competiții sportive. foto; Vogue Arabia