Novak Djokovic s-a despărţit de antrenorul Marian Vajda

Tenismanul Novak Djokovic, nr. 2 mondial, s-a despărţit de antrenorul său Marian Vajda la finele sezonului 2021, punând capăt uneia dintre cele mai durabile şi de succes colaborări, a anunţat fostul lider mondial.

Slovacul Vajda a fost o prezenţă constantă în cariera lui Djokovic, ajutându-l să câştige 20 titluri de Grand Slam şi să ocupe timp de 361 săptămâni fotoliul de lider mondial ATP.

”Marian a fost alături de mine în cele mai importante şi memorabile momente din cariera mea. Împreună am realizat unele lucruri incredibile şi îi sunt foarte recunoscător pentru prietenia şi dedicarea lui în ultimii 15 ani”, a scris Djokovic pe site-ul său, precizând că despărţirea a avut loc după Turneul Campionilor de la Torino.

Croatul Goran Ivanisevic, campion la Wimbledon (2001), care s-a alăturat staff-ului lui Djokovic în 2019, va continua colaborarea cu campionul sârb.

Citeste si:  Elena Bogdan: ”Am luat decizia de a ajuta o junioara sa se dezvolte in jocul de dublu, și vom juca impreuna”

”În perioada mea alături de Novak, eu am fost norocos să-l văd cum se transformă în jucătorul care este azi. Mă uit înapoi la timpul petrecut împreună cu imensă mândrie şi sunt foarte mulţumit de succesele pe care le-am obţinut. Rămân cel mai mare susţinător al lui pe teren şi în afara lui şi aştept noi provocări”, a spus Vajda la rândul său.

Djokovic a pierdut şefia ATP, fiind depăşit de rusul Daniil Medvedev în această săptămână, după ce a fost eliminat neaşteptat de cehul Jiri Vesely în sferturi la Dubai. Sârbul nu a putut să-şi apere titlul la Australian Open de la Melbourne, fiind expulzat din cauză că nu este vaccinat.
AGERPRES