Novak Djokovic, nevaccinat, va avea voie să joace Mastersul italian

novak djokovic

Numărul 1 mondial a primit undă verde să joace la Roma, dar nu este clar dacă va putea juca în alte turnee.

După ce a confirmat că este pregătit să rateze evenimentele de Grand Slam din cauza deciziei sale de a nu se vaccina împotriva COVID-19, Novak Djokovic a primit un impuls de la un eveniment cheie de Masters.

Din fericire, există o veste bună pentru Djokovic când vine vorba de trecerea pe terenul de zgură, după ce un oficial guvernamental i-a dat undă verde să joace la Italian Masters. Un turneu pe care l-a câștigat deja în cinci ocazii anterioare. Valentina Vezzali, care este o fostă sportivă care lucrează ca subsecretar pentru sport al Ministerului Sportului, a confirmat pentru La Republica că Djokovic va avea voie să joace în baza regulilor actuale.

„Nu există cerere de certificat verde în meciurile în aer liber, așa că Djokovic, dacă vrea să vină să joace în Italia, poate face acest lucru. Nu poate trece fără permis la hoteluri și restaurante, dar poate juca”, a spus Vezzali.

Citeste si:  Lionel Messi s-a antrenat separat

„Trebuie să ținem cont și că din 31 martie, în funcție de scăderea curbei epidemiologice, situația de urgență se poate termina. Vom evalua totul bine înainte de decizie”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, este mai puțin clar participarea lui Djokovic la Openul Francez peste trei luni. Așa cum se află în prezent, este necesar un pașaport de vaccin pentru a intra în anumite locuri și zone ale țării. Guvernul francez a declarat anterior că sportivii vor trebui vaccinați dacă vor să joace turnee în țara lor. Aceste reguli s-ar putea schimba în săptămânile următoare, ministrul Sănătății, Olivier Véran, spunând că speră să înceapă să ușureze politica privind permisul de vaccinare de la jumătatea lunii martie.

Djokovic va reveni la acțiune săptămâna viitoare la Dubai Tenis Championships.

1 trackback / pingback

  1. Novak Djokovic s-a despărţit de antrenorul Marian Vajda

Comentariile sunt închise.