Jannik Sinner se desparte de întreaga echipă de coaching, inclusiv de mentorul de lungă durată Piatti

sinner

Sinner a început să lucreze cu Ricardo Piatti când avea 13 ani și, sub îndrumarea lui, a devenit unul dintre cei mai buni jucători din ATP Tur. Acum, la 20 de ani, a decis să facă o schimbare majoră.

După ce au crescut speculațiile din ultimele zile, Jannik Sinner a anunțat o schimbare dramatică în cariera sa prin încheierea colaborării cu toți cei șase membri ai echipei sale de antrenori.

No.10 mondial a confirmat într-o postare pe rețelele de socializare că nu va mai lucra cu Ricardo Piatti, care a jucat un rol esențial în dezvoltarea sa ca jucător. Sinner a început să lucreze alături de Piatti în adolescență și, la vârsta de 14 ani, s-a mutat din Bordighera di San Candido pentru a se antrena la academia sa, în timp ce și-a mutat atenția pe deplin către sport. De-a lungul anilor, italianul s-a impus ca unul dintre cei mai promițători jucători din ATP Tur și a atins o serie de repere. Unul dintre acestea a inclus devenirea celui mai tânăr bărbat din țara sa care a ajuns vreodată în top 10, în noiembrie anul trecut.

„După mulți ani de succes împreună, echipa mea de antrenori și cu mine am decis să ne despărțim”, a scris Sinner. „Aș dori să-i mulțumesc lui Riccardo, Dalibor, Claudio, Andrea, Cristian și Gaiei pentru tot ce au făcut pentru mine de la începutul carierei mele până acum. Riccardo, în special, m-a învățat multe lucruri care vor rămâne pentru totdeauna o parte din tenisul meu. Au fost multe amintiri speciale și voi privi mereu înapoi la timpul petrecut împreună cu drag.”

Citeste si:  Irina Fetecău câștigă turneul ITF de la Cairo

Au existat speculații în spatele motivelor cu privire la ceea ce a cauzat scindarea. UbiTennis înțelege că o parte a conflictului a fost legată de programarea angajamentelor. Se înțelege că Piatti și-a dorit ca jucătorul său să joace mai puțin înainte de viitorul meci al Italiei în Cupa Davis cu Slovacia. Cu toate acestea, Sinner a vrut să joace în Dubai înainte. Și-a dorit, de asemenea, ca mentorul său să fie prezent la mai multe turnee. De exemplu, Sinner a jucat la Wimbledon anul trecut fără ca Piatti să fie prezent.

„Sunt recunoscător că am avut ocazia să antrenez un talent precum Sinner și sunt mândru de ceea ce am realizat împreună. Îi doresc lui Jannik toate cele bune pentru ca cariera lui să continue.” a spus Piatti într-o declarație.

Nu a existat nicio confirmare oficială despre cine va fi următorul antrenor pentru Sinner, dar multe nume de top au fost menționate ca posibilități. Inclusiv Boris Becker, care a lucrat anterior cu Novak Djokovic, și fostul mentor al lui Stan Wawrinka, Magnus Norman.