Nikita Mazepin interzis la Marele Premiu al Marii Britanii

mazepin

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, federația britanică de automobile a decis să interzică șoferilor ruși sau belaruși să participe la curse pe teritoriul său. Nikita Mazepin (Haas) nu va putea, așadar, să concureze în GPul Marii Britanii de pe 3 iulie.

În timp ce FIA ​​a decis să permită piloților ruși și belaruși să concureze, federația britanică (Motorsport UK) a mers mai departe în sancțiunile sale după invazia Rusiei în Ucraina încă de joia trecută. A interzis miercuri oricărui cetățean din aceste două naționalități să participe la orice competiție de pe teritoriul său.

„Întreaga comunitate Motorsport UK condamnă actele de război ale Rusiei și Belarusului în Ucraina și își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru toți cei care au fost afectați de conflictul în curs”, scrie David Richards, președintele organizației, într-un comunicat de presă. Pentru comunitatea internațională de sport cu motor, acum este momentul să acționăm și să arătăm sprijinul pentru poporul ucrainean și pentru colegii noștri din Federația de Automobile din Ucraina. Este de datoria noastră să folosim orice influență și pârghie pe care o avem pentru a pune capăt acestei invazii complet nejustificate a Ucrainei.”

Citeste si:  S-a tras la sorți tabloul principal de la Australian Open. Miky Buzărnescu are meci greu cu Caro Wozniacki

Această decizie va avea o consecință directă pentru Nikita Mazepin. Pilotul rus al lui Haas, dacă vreodată echipa americană va decide să-l păstreze în ciuda situației actuale, nu va putea concura în GP-ul Marii Britanii pe 3 iulie.