Naomi Osaka se retrage de la Roland Garros. Cauzele?

naomi osaka

Depășită de presiune, numărul 2 mondial, care își anunțase intenția de a nu participa la conferințe de presă, a preferat să se retragă din turneu.

Turneul de la Roland-Garros va avea loc anul acesta fără Naomi Osaka. Cea de-a doua cea mai mare jucătoare din lume, o nouă vedetă în turneu, a anunțat într-un tweet zdrobitor luni seară că renunță la turneul feminin după ce a creat controverse, anunțând miercurea trecută că intenționează să boicoteze conferințele de presă obligatorii de la Paris.  Un anunț care a provocat mânia organizatorilor, nu numai a celor de la Roland-Garros, toate cele patru turnee de Grand Slam au răspuns amenințând  cu excluderea dacă japoneza rămâne pe poziția ei.

Sub presiune, tânăra de 23 de ani, cu patru victorii în Grand Slam, a preferat să pună capăt furtunii mediatice pe care a creat-o retrăgându-se din cele două săptămâni. „Bună ziua tuturor, aceasta este o situație pe care nu mi-o imaginasem și nici nu o așteptam când am trimis pe Twitter anunțul, zilele trecute. Cred că cel mai bun lucru pentru turneu, ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag (din turneu) pentru ca toată lumea să se poată reorienta spre tenis ”, a explicat mai întâi japoneza în acest lung mesaj adresat abonaților săi pe rețelele de socializare.

„Mă voi retrage din circuite pentru o vreme, dar când va veni momentul, îmi doresc foarte mult să lucrez cu WTA pentru a discuta despre modalitățile de îmbunătățire a jucătorilor, presei și fanilor”, a mai anunțat ea. „Nu am vrut niciodată să creez o tulburare și înțeleg că momentul nu a fost corect și că mesajul meu ar fi trebuit să fie mai clar”, spune ea. „Adevărul este că am trecut prin perioade lungi de depresie de la US Open 2018 (pe care ea o câștigase) și am avut multe probleme de recuperare”, continuă campioana care a dorit să revină la motivele acestui boicot.

Citeste si:  Simona Halep: "Roland Garros este turneul meu preferat"

„Așadar, la Paris, m-am simțit deja vulnerabilă și cu anxiozitate, de aceea am considerat că este mai bine să mă salvez și să ratez conferințele de presă. Am anunțat din timp, deoarece cred că regulile sunt învechite și am vrut să le subliniez ”, a adăugat tenismena din Osaka, după amenințările de duminică. Jucătoarea nu a apărut în fața presei după victoria primului tur de duminică. O alegere falsă care i-a adus o amendă de 15.000 de dolari (12.300 de euro). Un praf în contul său bancar deja bine aprovizionat (17,7 milioane de dolari câștiguri la turnee), dar o sancțiune care îi înrăutățise în special cazul în ochii marilor autorități ale tenisului. Au reușit să subjuge copilul rebel, dar luni seara, niciuna dintre părți nu a ieșit câștigătoare în această confruntare tristă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*