Federer: „Văd lumina de la capătul tunelului”

roger federer

Câștigător 6-2, 6-4, 6-3 în fața uzbekului Istomin, Roger Federer a intrat cu succes în turneul de la Roland Garros. Înainte de a-l întâlni pe Marin Cilic în turul doi, elvețianul și-a împărtășit plăcerea momentului.

Roger Federer, într-o conferință de presă, a povestit despre o rundă 1 trecută fără incident împotriva lui Denis Istomin. Înainte de mult așteptata reuniune cu Roland-Garros, elvețianului îi lipseau punctele de referință (1 victorie și 2 înfrângeri în 2021), a intrat rapid în meci și nu a cunoscut nici o scădere de viteză (80% din punctele obținute la primul său serviciu; 5 puncte de break câștigate din 13; 19 puncte din 24 câștigate la fileu).

„Cea mai mare diferență, dacă mă uit în urmă, este că jucam o mulțime de puncte foarte repede și cred că asta m-a prins în cele din urmă. Nu am luat niciodată cele 5 secunde pe care le iau de obicei când îmi iau prosopul, așteptând mulțimea, indiferent de dinamică. Astăzi, am făcut un efort mai mare să aștept puțin mai mult decât să joc punct după punct ca la antrenament pentru a încerca să obțin cele mai multe puncte. M-am simțit mai confortabil astăzi pentru că am făcut efortul să mă gândesc la asta. ”

„Văd lumina la capătul tunelului, dar pot reveni la un nivel bun împotriva jucătorilor buni? Sper că la Wimbledon va fi acel loc, poate că va fi ceva aici, la Paris, vom vedea, dar, pentru mine, să mă întorc sănătos la Wimbledon, pentru că sincer anul trecut, când am făcut prima intervenție chirurgicală, scopul a fost să concurez la Wimbledon anul trecut. Cea de-a doua operație s-a făcut, apoi s-a produs pandemia și Wimbledon a fost anulat. Așadar, aș fi deja fericit să am o altă ocazie de a juca la Wimbledon”.

Citeste si:  Sorana Cîrstea ajunge în sferturile de la Shenzhen

„Sunt foarte fericit că am câștigat astăzi, voi vedea cum mă voi simți mâine. Toate aceste lucruri, antrenamente, venirea pe teren, vizualizarea oamenilor, tot acest ritm, este minunat să găsești totul. Din păcate, familia mea nu este aici și sunt îngrijorat și de Wimbledon, unde nu vor fi acolo. Va face diferența în comparație cu ritualul meu zilnic, dar asta este situația actuală. Nu vreau să rămân acasă. Așadar, aștept cu nerăbdare o mulțime de lucruri, dar sincer să fiu, nu știu unde sunt. Astăzi, am avut un meci bun și sper să îl pot face din nou împotriva unui alt tip de adversar”.

„Sincer, nu l-am văzut jucând anul trecut. Tocmai am văzut că are ceva probleme cu rezultatele sale. M-am antrenat cu el la Geneva. Nu am văzut alt Cilic, era Cilic. După aceea, l-am văzut un pic împotriva lui Stricker. Imediat a fost puțin mai prudent. Normal, într-un meci, ești întotdeauna mai atent. Știm, este clasic „.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*