Gimnastică artistică: Simone Biles, campioană a SUA la individual compus pentru a şaptea oară

simone biles

Multipla campioană olimpică Simone Biles a cucerit pentru a şaptea oară în cariera sa titlul de campioană a Statelor Unite la individual compus, făcând astfel din selecţia sa pentru JO de la Tokyo o simplă formalitate.

Deşi s-a aflat la doar a doua sa competiţie în ultimele 18 luni, Biles a reuşit să-şi demonstreze din nou calităţile care au transformat-o în cea mai bună gimnastă a lumii din ultimul deceniu.

„A fost distractiv, da a fost şi mult stres. Acum mă concentrez pe selecţii”, a declarat Simone Biles, care a dominat toate concursurile de individual compus la care a participat începând cu ediţia din 2013 a campionatelor SUA.

Ea s-a impus cu un total de 119,65 puncte în întrecerile desfăşurate în weekend la Fort Worth (Texas), devansând-o cu aproape cinci puncte pe ocupanta locului secund, Sunisa Lee (114,95 puncte).

Primele opt clasate la campionatele SUA s-au calificat în mod automat pentru selecţiile olimpice americane, programate între 24 şi 27 iunie.

Citeste si:  Hugo Lloris nu este suspect de fractură

În vârstă de 24 ani, Simone Biles a câştigat patru medalii de aur şi una de bronz la JO 2016 de la Rio şi vizează să obţină cel puţin acelaşi număr de medalii această vară la Tokyo, la cea de-a doua sa participare olimpică.

Înainte de sesiunea finală de la Fort Worth, Laurie Hernandez, membră a echipei SUA medaliată cu aur la Rio şi care vizează un loc în echipa americană pentru Tokyo, a suferit o accidentare la genunchiul stâng, în cursul unui antrenament efectuat vineri, fiind nevoită să se retragă din concurs. Gimnasta, în vârstă de 21 ani, va trebui acum să facă o cerere pentru a putea participa la selecţiile de la sfârşitul acestei luni.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*