Înainte de optimile de finală de la Roland Garros, Roger Federer vrea să hotărască ce va fi cel mai bine pentru Wimbledon

roger federer

După calificarea în optimile de finală, Roger Federer a confirmat că Roland Garros a fost doar un pas în întoarcerea în competiție al cărei obiectiv este să strălucească la Wimbledon. Elvețianul are îndoieli cu privire la participarea sa după Roland-Garros.

”După al doilea set, nu știam dacă mai am suficientă energie în dotare. A trebuit să mă calmez puțin, să fiu mai relaxat. Dar știu că într-un meci care poate merge la cinci seturi, vor fi momente când te simți mai puțin bine. Astăzi, împreună cu echipa mea, am făcut un mare pas înainte. Fiecare joc pe care îl joc îmi oferă informații pentru restul sezonului. Și nu mă așteptam să câștig trei meciuri aici. Jocul de 3 ore și 35 de minute, după operațiile pe care le-am făcut, nu este normal. Cei care au avut aceste operații știu despre ce vorbesc” a comentat Roger Federer.

”Sincer să fiu, aș prefera să fiu în locul lui Rafa (Nadal) sau Novak (Djokovic) care își spun că se simt bine, că joacă bine și că câștigă. Nu am aceeași impresie. Pentru mine, fiecare meci este un pas. Mă gândesc în termeni de sezon și revenire. Am nevoie de meciuri ca acesta din seara asta. După fiecare meci, facem un rezumat foarte mare pentru a afla unde suntem și pentru a decide dacă continuu să joc sau dacă riscul este prea mare în acest moment. Mai facem presiuni sau este momentul potrivit să facem o pauză? Pentru că programul s-a schimbat și nu am săptămâna liberă obișnuită între aici și Halle și trebuie să decidem ce va fi cel mai bine pentru Wimbledon. Deci, este bine să fi putut juca un astfel de joc și să cred că aș fi putut juca și un al cincilea set, dar nu știu cum mă voi trezi mâine. Va fi interesant de văzut” a spus Federer.

Citeste si:  Nole nu mai joaca anul acesta

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*