Mercedes-AMG și Aston Martin vor asigura rolul de safety car

Mercedes-AMG și Aston Martin vor asigura rolul de safety car

Vor exista două mașini de siguranță diferite în Formula 1 în acest sezon: Aston Martin se va alătura Mercedes-AMG în acest rol special. O premieră după 25 de ani.

Din 1996, Mercedes a avut supremația asupra mașinilor de siguranță ale Formulei 1. Dar în acest sezon, marca germană va trebui să facă loc unui nou venit: Aston Martin.

O inovație mică, de asemenea, pe partea Mercedes, deoarece mașina va fi roșie, cu referire la Crowdstrike, unul dintre sponsorii echipei oficiale. Nici o schimbare pentru model, pe de altă parte, Mercedes-AMG GT R va fi folosită la reluarea cursei în timpul neutralizărilor cursei.

Brandul britanic, care se întoarce la competiția F1 după șaizeci de ani, cu scurte apariții, își va alinia faimosul său Vantage verde ca echipă oficială.

Citeste si:  Zlatan Ibrahimovic, înlocuit cu Jordan Larsson în lotul Suediei pentru EURO 2020

Cele două vehicule vor alterna curse, Aston Martin deschizând sezonul pe 28 martie la Marele Premiu din Bahrain, Mercedes va oficia pe 18 aprilie la Emilia-Romagna GP și așa mai departe. Asta înseamnă că Aston Martin, în starea actuală a calendarului (23 de evenimente), va avea dreptul la încă un eveniment.

Rețineți că șoferul de mașină de siguranță va rămâne același (germanul Bernd Mayländer) și că cele două mărci vor furniza, de asemenea, mașina medicală pe rând, conform aceluiași program.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte