Ciclism: Sam Bennett câștigă prima etapă de la Paris – Nisa

sam bennett

Irlandezul Sam Bennett (Deceuninck – Quick Step) a câștigat, la sprint, prima etapă de la Paris – Nisa, duminică, la Saint-Cyr-l’Ecole. 

Prima etapă a Paris-Nisa (o buclă de 166 km în jurul Saint-Cyr-l’Ecole, în departamentul Yvelines) a zâmbit sprinterilor și Sam Bennett (Deceuninck – Quick Step), a fost cel care și-a găsit tempo-ul, câștigând înaintea lui Arnaud Démare (Groupama – FDJ) – care a câștigat de trei ori etapa de deschidere a „Course du Soleil” (din 2016 până în 2018) – și a danezului Mads Pedersen (Trek – Segafredo).

La 10 kilometri de sosire, plutonul a preluat cu siguranță controlul cursei, după ce a absorbit diferitele încercări de evadare. Fabien Doubey (Total Direct Energie) s-a alăturat la 50 km de la sosireplutonului, a format apoi cu Philippe Gilbert (Lotto Soudal), Anthony Perez (Cofidis) și Stefano Oldani (Lotto Soudal) un grup nou, care s-a menținut până la 26 km de final.

În acel moment, faza etapei a fost marcată de căderea lui Richie Porte (Trek – Segafredo). Australianul, al treilea în ultimul Tour de France, a încercat să revină, dar, suferind dureri la șoldul stâng, a fost în cele din urmă obligat să renunțe.

Citeste si:  Carmelo Anthony a debutat deja pentru Portland

La rândul său, belgianul Kobe Goossens (Lotto Soudal) a început o evadare solo la 22 km înainte de sosire, dar a fost prins cu cinci kilometri mai departe. Grupul de șapte (Andersen, Theuns, Cattaneo, Latour, De La cruz, Gautier, Sbaragli) care a încercat apoi să scape nu a avut mai mult succes.

Sprintul final al acestei prime etape a fost început de departe de Pascal Ackermann (Bora – Hansgrohe). Arnaud Démare și Sam Bennett și-au dozat atunci efortul, cu victoria sprinterului irlandez, primul lider general al acestui turneu Paris – Nice 2021, în același timp. Luni, cicliștii vor merge de la Oinville-sur-Montcient (Yvelines) la Amilly (Loiret) pentru o distanță de 188 km.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*