Baschet – NBA: ”Team LeBron” a câştigat ediţia cu nr. 70 a All-Star Game-ului; Antetokounmpo, MVP

„Team LeBron James” a câştigat, duminică, la Atlanta, a 70-a ediţie a evenimentului All-Star Game, tradiţionalul meci al vedetelor din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), întrecând „Team Kevin Durant” cu 170-150, în timp ce grecul Giannis Antetokoumpo, starul lui Milwaukee Bucks, a fost desemnat MVP-ul partidei, în care a înscris 35 de puncte, informează AFP.

Coechipierii „căpitanului James” au câştigat primele trei sferturi (40-39, 60-41, 46-45), pentru care exista şi o miză, întrucât fiecare echipă care se impunea în fiecare din aceste reprize câştiga 200.000 de dolari pe care urma să-i doneze pentru acţiuni de caritate la alegere (100.000 dolari pentru echipa perdantă).

La 146-125, ultimul sfert a constat în a atinge 170 puncte, fără limită de timp. Conform noului regulament instituit de la precedenta ediţie, se adaugă 24 de puncte (în semn de omagiu pentru numărul de tricou al lui Kobe Bryant, decedat în ianuarie 2020) la totalul echipei care conduce, pentru a determina scorul ce trebuie atins ca să se obţină victoria.

Citeste si:  Buzărnescu și Copil intră în competiție la Roland Garros

În consecinţă, „Team LeBron”, care nu avea nevoie decât de 24 de puncte, a reuşit fără să forţeze în faţa unui adversar care trebuia să marcheze 45 de puncte pentru a spera să atingă primul pragul victoriei.

Antetokounmpo a fost categoric liderul ofensiv al echipei lui LeBron, cu 35 de puncte, în timp ce Damian Lillard şi Stephen Curry au adăugat şi ei 32 şi, respectiv, 28 de puncte.

Cea de-a 70-a ediţie a All-Star Game, care trebuia să se dispute iniţial la Indianapolis, a fost anulată într-o primă fază de conducerea NBA, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă instanţa conducătoare a baschetului profesionist din America de Nord a decis în final să organizeze partida vedetelor pe arena echipei Atlanta Hawks, al cărei proprietar, grupul audiovizual Turner, a difuzat evenimentul.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*