Kiki Bertens anunță intenția de a se retrage la 29 de ani

kiki bertens

La doar doi ani după ce a devenit prima olandeză din istorie care a intrat în primele patru locuri ale lumii, Bertens spune că viața în Tour nu îi mai aparține.

Fosta nr. 4 mondială Kiki Bertens spune că este pregătită pentru „următorul capitol” din viața ei, după ce și-a anunțat intenția de a se retrage din tenisul profesional la sfârșitul acestui an.

Bertens a declarat că decizia ei de a se îndepărta de acest sport la vârsta de 29 de ani a fost influențată de lupta ei recentă cu o accidentare la călcâiul lui Ahile. A fost nevoită să rateze primele trei luni ale sezonului din cauza problemei și de atunci a câștigat doar două din cele șapte meciuri disputate în WTA. La French Open, a pierdut în prima rundă pentru prima dată din 2015.

„Vreau să vă împărtășesc tuturor că am decis că anul acesta va fi ultimul sezon al carierei mele de tenis”, a scris numărul 20 mondial pe rețelele de socializare. „Întotdeauna mi-am cerut maximul, dar rezervorul este destul de gol.”

Citeste si:  Roger Federer nu rezistă în fața lui Nikoloz Basilashvili, la Doha

„Bilanțul muncii grele pe care le depun zi de zi și din satisfacția pe care o obțin la sfârșitul zilei nu mai există”, a spus ea. „De asemenea, sunt mai mult decât pregătit pentru capitolul care va urma după aceea. Următoarele turnee care vor veni sunt Eastbourne, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Vom decide după ce corpul meu se recuperează suficient de bine pentru a juca restul sezonului. Voi face tot ce pot pentru a-mi încheia cariera în cel mai bun mod posibil. ”

” Am vorbit despre asta cu Elise [Tamaela, antrenor] și Remko [de Rijke, soț și antrenor] și după Paris am luat decizia că nu aș vrea să-mi continui cariera pentru că nu vreau să o închei unde totul este frustrant. Vreau să o închei într-un mod frumos și în propriile condiții. De aceea am decis că acesta va fi ultimul meu sezon. ”