Jocuri video pe care poți să pariezi la competițiile de Esports

Tot mai multe competiții de Esports sunt incluse și la pariuri sportive, iar printre principalele jocuri din ofertă se află jocuri precum CS:GO, Dota 2 ori League of Legends (LoL).

Așadar, iată 5 jocuri pe care poți paria la competițiile de Esports:

  1. Dota 2 – Acest joc a fost lansat de compania Valve în 2013 și pune față în față două echipe de câte cinci jucători. Este considerat unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile, iar popularitatea sa este uriașă. Drept dovadă, anul trecut a avut loc pe Arena Națională o competiție de Dota 2, care a oferit premii de aproximativ 40 de milioane de dolari. De asemenea, este unul dintre cele mai populare jocuri de pe Steam, iar în unele momente au fost și peste 1 milion de oameni care au jucat Dota 2 simultan. Profitând de popularitatea acestui joc, Valve a lansat două spin-off-uri, denumite Artifact și Dota Underlods. De asemenea, a primit și numeroase premii la galele de prestigiu.

 

  1. CS:GO – Lansat în august 2012, CS:GO a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare FPS-uri multiplayer disponibile. A fost creat tot de Valve și este al patrulea joc din seria Counter Strike. Jocul beneficiază de update-uri constante în așa fel încât să fie actualizat la cerințele din zilele noastre. Dar ideea de bază a rămas aceeași: counterii luptă cu teroriștii și toată lumea vrea să câștige. De asemenea, CS:GO este foarte popular și în industria Esports, fiind organizate constant competiții de top. Spre exemplu, pe acest site pariuri cs go sunt disponibile în acest moment confruntări de la Elisa Invitational, ESL Pro League și Pinn. Winter Series.

 

  1. Call of Duty – Un alt FPS foarte popular, Call of Duty a devenit un titlu de referință încă de la apariția primului joc al francizei din 2003. Sunt peste 400 de milioane de exemplare vândute în această franciză, care se bucura de recenzii foarte bune. De altfel, este cea mai bună franciză video creată în SUA și cel mai vândut FPS din istorie. Constant apar titluri noi în franciza Call of Duty, iar competițiile din Esports sunt din ce în ce mai multe. Jocul este disponibil pe toate dispozitivele, de la Microsoft Windows la PS4 și PS5 ori Xbox One sau Xbox Series X/S. De asemenea, există și o variantă pentru dispozitivele mobile foarte populară, ce poate fi accesată pe Android și iOS.
Citeste si:  Victima unui accident rutier, fostul ciclist Chris Anker Sørensen a decedat

 

  1. League of Legends (LoL) – Lansat în 2009, jocul celor de la Riot Games se bucură de o popularitate uriașă printre pasionații de multiplayer online battle arena. Jocul are ca sursă de inspirație o hartă populară din Warcraft III, denumită Defense of the Ancients, și este disponibil pe Microsoft Windows și macOS. În fiecare partidă se înfruntă două echipe de câte cinci jucători. Recenziile jocului sunt foarte bune, iar succesul seriei a dus și la apariția unei serii animate pe nume Arcane, pe lângă reviste de benzi desenate și multe alte producții. Se crede că este cel mai popular joc de Esports din lume, motiv pentru care la nivel internațional sunt 12 ligi importante. În plus, sunt foarte mulți streameri de LoL pe platforme precum Twitch ori YouTube, iar postul american ESPN transmite competiții de top. Totodată, e un joc foarte apreciat și de Neymar.

 

  1. Valorant – Deși a fost lansat în 2020 de Riot Games, acest FPS disponibil pe Microsoft Windows a devenit foarte popular și au apărut rapid competiții de Esports. Sursa de inspirație a acestui joc este în mare măsură Counter-Strike și foarte mulți oameni îl apreciază, mai ales că este gratuit.