Iga Swiatek „a plâns mult timp” după retragerea șoc a lui Ashleigh Barty

iga swiatek

Ashleigh Barty a șocat lumea tenisului cu retragerea ei bruscă la 25 de ani, iar numărul 2 mondial Iga Swiatek a rămas confuză și „a plâns mult timp” după ce a auzit de decizia australiencei.

„Plângeam multă vreme”, a spus Swiatek la Miami, citată de Tennis Majors. „Vreau să spun, a fost multă confuzie în mine, cu siguranță. Dar și, cum ar fi, tristețe pentru că întotdeauna – adică, când mă gândesc la jucătoarea care este cu adevărat completă în ceea ce privește fizicul, mentalitatea, tenisul, m-am gândit mereu la Ash și am admirat-o mereu. Adică încă o fac. „Ar fi foarte frumos, de asemenea, să poți concura împotriva ei în următorii câțiva ani și să încerci de fapt să joc din ce în ce mai bine, pentru a putea să-i bați slice-ul. O să ne fie dor de ea, cu siguranță”.

După victoria ei de la Indian Wells, Swiatek a urcat de la un record anterior în carieră, numărul 4, la un nou record în carieră, numărul 2. „Practic, am avut o noapte întreagă”, a spus Swiatek. „Ca să fiu sinceră, la început a fost foarte emoționant pentru mine. Nu știam despre toate regulile. De fapt, nici nu știam că poți alege să fii eliminat, pentru că nu am urmărit niciun alt sportiv care se retragea. … Nu vreau să vorbesc cu adevărat despre asta pentru că este decizia lui Ash. Cred că are dreptul să facă, de exemplu, ambele lucruri”.

Citeste si:  Rafael Nadal îl învinge pe Diego Schwartzman și forțează recordul lui Federer

Swiatek a avut un început de an grozav și a fost cea mai bună candidată pentru a fi noul nr. 1 chiar înainte ca Barty să anunțe retragerea.

„Cu siguranță ar fi pentru mine ceva special să fiu numărul unu mondial. Nu mă așteptam niciodată la asta, dacă se va întâmpla, se va întâmpla așa. De fapt, după Indian Wells, a devenit scopul meu. Este destul de ciudat ca acesta să fie scopul meu timp de două zile și chiar se poate întâmpla atât de repede. Dar totuși este o cale lungă pentru că este decizia ei. Cred că trebuie să așteptăm ca ea să vorbească despre asta”.