Handbal: Cinci cazuri pozitive de Covid-19 în Szeged, meciul împotriva Parisului spre o nouă amânare

Clubul maghiar îi confirmă cotidianului L’Équipe că cinci dintre jucătorii săi au dat rezultate pozitive săptămâna aceasta. Szeged anunță că este gata să joace duminică împotriva Parisului, dar subliniază riscul de imbolnăviri.
Coronavirusul a intrat în Liga Campionilor 2020-2021 chiar înainte de prima zi de competiție. Contactat de L’Équipe, clubul din Szeged a confirmat miercuri seară că „cinci jucători importanți” au avut rezultate pozitive la începutul săptămânii, tocmai când urma să primească Paris-SG, joi.
După anunțarea unui caz pozitiv în anturajul formației maghiare, Federația Europeană (EHF) a decis luni să amâne meciul. Toți membrii echipei lui Szeged sunt într-adevăr considerați a fi cazuri de contact și, prin urmare, au fost puși în carantină de Agenția Maghiară de Sănătate și, prin urmare, nu vor putea juca fizic un meci joi.
Jucătorii își vor putea termina izolarea doar după un al doilea test negativ, ale cărui rezultate nu vor fi cunoscute decât vineri. Acest lucru complică serios treburile, pentru formația maghiară, ipoteza de a juca meciul duminică, așa cum este prevăzut de EHF. Acesta este deja un meci foarte important între doi dintre principalii candidați pentru primul loc în grupa A.
„În cel mai bun scenariu, am avea doisprezece până la paisprezece jucători apți să joace duminică, precizează un purtător de cuvânt al clubului din Szeged. Dar niciunul dintre ei nu va fi avut ocazia să se antreneze săptămâna aceasta înainte de sâmbătă. Credem că jucarea meciului din această campanie a Ligii Campionilor în astfel de circumstanțe ar avea un risc extrem de mare de accidentare. Indiferent la ce oră ne spune EHF să jucăm, vom juca. Dar trebuie să ținem cont de riscuri.
Clubul Pick Szeged subliniază că nu a solicitat o amânare, deoarece protocolul EHF nu prevede o astfel de procedură. Conform informațiilor Lequipe, tendința ar fi ca meciul să fie stabilit pentru o dată ulterioară, poate în noiembrie. Totuși această situație prezintă complicații grave într-un program deja supraîncărcat. EHF este așteptat să își anunțe decizia joi.
Citeste si:  Lens s-a reintors in Turcia

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*