Neymar primește interdicție de două meciuri, în timp ce liga franceză investighează dacă a fost abuzat rasial

neymar puma

Atacantul lui PSG, Neymar, a fost suspendat pentru două meciuri după ce a fost expulzat împotriva Marsiliei – dar autoritățile franceze de fotbal îi vor investiga acuzația de abuz rasial.

Internaționalul brazilian a primit ultimul dintre cele cinci cartonașe roșii din meciul urât de Ligue 1, de duminică, după ce l-a lovit pe fundașul Marsiliei, Alvaro Gonzalez.

Ulterior, Neymar și-a acuzat adversarul de rasism pe rețelele de socializare și a îndemnat autoritățile să folosească VAR pentru a investiga.

Gonzalez a respins afirmația lui Neymar.

Ceilalți patru jucători expulzați au primit și interdicții, fundașul Layvin Kurzawa este suspendat pentru șase meciuri.

Coechipierul său, Leandro Paredes, a fost interzis pentru două meciuri, în timp ce pentru Marsilia, Jordan Amavi a primit o suspendare de trei meciuri, iar Dario Benedetto trebuie să stea un singur meci.

Citeste si:  Djokovici nu mai are antrenor

Ligue de Football Professionnel (LFP), organul de conducere al fotbalului francez profesionist, a confirmat că va investiga acuzația lui Neymar.

PSG a spus că își va „sprijini puternic” jucătorul, în timp ce Marsilia a trimis o declarație în care spunea: „Alvaro Gonzalez nu este rasist; ne-a demonstrat-o prin comportamentul său zilnic de la aderarea la club, așa cum au mărturisit deja colegii săi de echipă”.

Angel di Maria, coechipierul lui Neymar PSG, va fi, de asemenea, convocat la ședința comisiei de disciplină a LFP din 23 septembrie, în urma acuzațiilor că Gonzalez a scuipat.

Neymar, Paredes, Kurzawa, Amavi și Benedetto au fost eliminați după ce a izbucnit o bătaie în timpul de prelungire la finalul meciului de pe Parc des Princes, pe care Marsilia l-a câștigat cu 1-0.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*