Iga Swiatek trece pe lângă Daria Kasatkina; Caroline Garcia triumfă

Iga Swiatek a câștigat marți meciul de deschidere în turneu la Finala WTA 2022. Poloneza a învins-o pe a opta cap de serie Daria Kasatkina cu 6-2, 6-3 într-o oră și 22 de minute. Swiatek și Kasatkina, care au jucat în Tracy Austin Group, au pus 71% și, respectiv, 77% din primele lor servicii.

După victorie, numărul mondial. 1 și capul de serie a turneului a spus: „E bine, cu siguranță pentru început. Pentru că am simțit că pot juca cu adevărat agresiv, dar, pe de altă parte, cu aceste mingi aici trebuie să fii foarte atentă. Deci, am vrut să echilibrez asta și cred că am făcut asta destul de bine la început. Și asta mi-a dat încredere pentru tot restul meciului. Mă bucur că m-am obișnuit cu condițiile (destul de) repede”.

Citeste si:  Boala o obligă pe Anett Kontaveit să părăsească turneul de la Madrid înainte de a începe

În cel de-al doilea meci, Caroline Garcia a trecut facil împotriva lui Coco Gauff. Franțuzoaica a avut nevoie de o oră și 18 minute pentru a încheia o victorie cu 6-4, 6-3 împotriva americancei. Garcia a câștigat 77% din punctele ei de primul serviciu față de cele 54% ale lui Gauff. Aceasta din urmă, totuși, s-a descurcat puțin mai bine când a fost vorba de a câștiga puncte pentru al doilea serviciu, obținând 54% față de 50% a lui Garcia.

În cel de-al doilea tur al grupei Tracy Austin de la Finala WTA de joi, Iga Swiatek va juca cu Caroline Garcia, în timp ce Coco Gauff va juca cu Daria Kasatkina.