Vedetele din tenis se îndepărtează de Elon Musk după ce a fost confirmat planul de a taxa utilizatorii de Twitter pentru bifa albastră

Elon Musk a transmis marți unde de șoc prin Twitter, anunțând noi planuri de verificare pe platforma de socializare.

Elon Musk a anunțat una dintre primele schimbări drastice aduse Twitter de când a cumpărat vineri compania pentru 37,9 miliarde de lire sterline – renovând procesul de verificare a site-ului de social media. Utilizatorii urmează să înceapă să fie taxați pentru a păstra sau pentru a obține o bifă albastră – folosită pentru a confirma autenticitatea – și vedetele verificate din tenis s-au numărat printre cei care s-au revoltat împotriva ideii.

Marți, Musk a dezvăluit că Twitter va aduce „putere oamenilor” prin taxa de 6,96 lire sterline pe lună pentru verificare, eliminând actualul sistem de solicitare de verificare.

„Veți obține, de asemenea: prioritate în răspunsuri, mențiuni și căutare – ceea ce este esențial pentru a învinge spam-ul/înșelătoria – abilitatea de a posta videoclipuri și audio lungi, jumătate din câte reclame și ocolire paywall pentru editorii care doresc să lucreze cu noi. de asemenea, oferă Twitter un flux de venituri pentru a recompensa creatorii de conținut. Va exista o etichetă secundară sub nume pentru cineva care este o persoană publică, ceea ce este deja cazul politicienilor.”

Citeste si:  Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc fără spectatori străini, a anunţat presa japoneză

Tweet-ul revoluționar a acumulat peste 58.000 de retweeturi, 42.000 de tweet-uri citate și 478.000 de aprecieri. Legenda tenisului Martina Navratilova și fosta vedetă Alexandr Dolgopolov au fost una dintre multele persoane publice care au reacționat la planuri și se poate spune că sunt mulțumiți să-și piardă bifa albastră sub noul regim.

Navratilova a răspuns: „Nu am cerut bifa albastră – a apărut doar într-o zi, așa că nu ezitați să o luați. Urmăritorii mei știu că sunt eu”. Și Dolgopolov a reacționat: „Deci marca albastră este putere în zilele noastre… Nu mulțumesc. Nu plătesc 8 sau 1$ pentru asta”.