Sakkari o devansează pe Pegula, Sabalenka o învinge pe Jabeur la WTA Finals

Maria Sakkari nu s-a putut abține să nu zâmbească cu un surâs larg după ce a luat o pereche de tiebreack-uri pentru a o devansa pe Jessica Pegula în mai mult de două ore de acțiune în fața unei mulțimi rarefiate, luni, când a început Finala WTA.

Sigur, Sakkari, clasată pe locul 5, a fost încântată de victoria cu 7-6 (6), 7-6 (4) pe un teren dur hard de la Dickies Arena, împotriva nr. 3, Pegula, în turneul de sfârșit de sezon, doar la opt zile după ce a pierdut în fața americanei în finala unui alt eveniment.

Pentru Sakkari, care se va confrunta cu Aryna Sabalenka în continuare, acest lucru a fost mai important: a ajuns să fie împreună cu părinții și bunica ei – pentru prima dată în 4 ani și jumătate, mama mamei sale a fost în tribune pentru a vedea nepoata de 27 de ani.

Citeste si:  Guvernul britanic a deblocat încă o tranşă de 50 milioane lire sterline pentru susţinerea sportului

Bunica nu a fost la vreunul dintre meciurile lui Sakkari de când a pierdut cu Kiki Bertens, în primul tur al Madrid Open, în mai 2018.

Mai târziu, în ziua 1, Sabalenka a revenit pentru a învinge de două ori vicecampioana de Grand Slam, Ons Jabeur (foto), cu 3-6, 7-6 (5), 7-5, după ce a fost la două puncte de la înfrângere. Jabeur, clasată pe locul 2, a condus cu 5-3 în setul decisiv, dar Sabalenka a luat următoarele patru puncte la rând pentru a forța o victorie.

O Jabeur resemnată, care o întâlnește pe Pegula miercuri în formatul grupelor, a spus după aceea: „Mi-am ratat șansele”.