Germania câștigă la București pe fondul unui nou protest pentru drepturile omului

Calificări la Cupa Mondială: victoria Germaniei cu 1-0 împotriva României arată că au câștigat ambele jocuri de calificare pentru Cupa Mondială FIFA 2022.

Un gol în prima repriză a lui Serge Gnabry a fost suficient pentru a obține duminică o victorie strânsă cu 1-0 în deplasare pentru Germania împotriva României, în calificările la Cupa Mondială, germanii protestând din nou în favoarea drepturilor omului. Extrema lui Bayern München, Gnabry, a marcat acum 15 goluri în doar 19 apariții la echipa națională. Germania și-a depășit gazdele cu 18 șuturi la poartă, de două ori mai multe decât românii.

„Ar fi putut să ne fie mai ușor”, a recunoscut mijlocașul german Joshua Kimmich.

„Am avut noroc în minutul 90 că nu au egalat. Pur și simplu trebuie să decidem lucrurile mai devreme și să ne oferim o seară mai liniștită”.

Victoria găsește Germania în fruntea grupei J cu doar un singur gol înaintea Armeniei, care a câștigat primele două jocuri.

„Dacă există ceva de criticat, este modul în care ne-am folosit șansele”, a declarat antrenorul principal al Germaniei, Joachim Loew, care va demisiona după finala Euro 2020 din această vară.

Citeste si:  Gonçalo Ramos indisponibil la PSG-Dortmund, miercuri seară în Liga Campionilor

Calmul său netulburat s-a reflectat atunci când a fost surprins de cameră cântând refrenul hitului lui Barry White „You’re the First, the Last, My Everything” înainte de conferința de presă dinaintea meciului. Germanii pot finaliza miercuri hat-trick-ul victoriilor împotriva Macedoniei de Nord la Duisburg.

Joia trecută, echipa germană a purtat tricouri care scriau „Drepturile Omului”, înainte de meciul de deschidere al calificărilor, într-un protest care vizează Qatar, gazda Cupei Mondiale din 2022. Grupurile pentru drepturile omului au fost extrem de critice față de Qatar pentru tratarea lucrătorilor migranți. Qatar contestă afirmațiile.

Duminică, la București, echipa germană și-a schimbat tricourile înainte de prima lovitură a mingii, cu numerele îndreptate spre înainte. Mesajul criptic a fost destinat să atragă atenția asupra declarației ONU cu 30 de puncte a Drepturilor Omului. Contul FA german a postat „Suntem 30!” peste o imagine a echipei pe Twitter.

„Toți susținem un joc corect, nu numai pe teren, ci și în afara acestuia”, a declarat căpitanul Germaniei, Manuel Neuer.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*