Gaël Monfils anunță forfait pentru Australian Open

gael monfils

Francezul Gaël Monfils a confirmat sâmbătă că nu și-a dorit să joace Australian Open (16 – 29 ianuarie 2023) pentru a beneficia de clasificarea protejată, ceea ce presupune să lipsească din circuit cel puțin șase luni.

Gaël Monfils (36 de ani) nu va juca Australian Open, din 16 până în 29 ianuarie 2023, la Melbourne. Jucătorul francez de tenis a anunțat vestea în cadrul unui interviu difuzat sâmbătă pe Canal+. „Există acest clasament protejat, când nu ai jucat de un anumit număr de luni… Știu că va trebui să ratez Australian Open pentru a-mi împlini cele șase luni. Va fi decizia mea. »

Citeste si:  Alexandra Dulgheru ajunge in sferturile de la WTA Kuala Lumpur

Nu este chiar o surpriză din moment ce ultimul său meci datează din 11 august cu un abandon la startul setului al doilea, în turul trei al Masters 1000 de la Montreal, împotriva britanicului Jack Draper (2-6, 2-0, ab.). Locul 52 la ATP, Monfils și-a văzut anul 2022 deranjat de piciorul drept. Înainte de acest anunț de sâmbătă, el plănuia să reia competiția abia pe la jumătatea lui februarie 2023, cel mai devreme, pentru a beneficia, tocmai, de clasificarea protejată care induce absența din circuit cel puțin șase luni.