Două românce prezente în cele mai importante turnee de săptămâna viitoare

cristina dinu
cristina dinu

Fiind luna decembrie, calendatul turneelor de tenis este rarefiat, astfel că săptămâna 5-11 decembrie găzduiește doar două turnee de avengură pe plan mondial.

La Angers va avea loc un turneu WTA 125, ce se va desfășura pe hard indoor, unde este înscrisă pe tabloul principal și românca Jaqueline Cristian. În primul tur, Cristian, locul 150 WTA, o va întâlni pe suedeza Rebeca Peterson, locul 88 WTA, iar câștigătoarea are șansa de a juca cu favorita turneului, Shuai Zhang, locul 24 WTA.

Tot săptămâna viitoare are loc un turneu ITF de 100 mii de dolari, de aceeași anvergură și puncte ca cel de WTA125, doar că este sub egida ITF. Turneul ITF de la Dubai este unul dintre cele mai importante, în 2020 fiind câștigat de Sorana Cîrstea iar în 2019 de Ana Bogdan. Turneul din Dubai se desfășoară pe terenuri hard, afară, și oferă jucătoarelor găzduire gratuită.

Citeste si:  Lista selectionatei Angliei pentru Euro 2012

Pe tabloul de calificări, în primul tur, Cristina Dinu (foto), locul 315 WTA și componenta clubului Sportsin Arad, a câștigat meciul cu Nadine Smith, urmând ca mâine să joace meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal cu rusoaica Daria Kudashova, locul 496 WTA,care, în primul tur, a câștigat în fața viitoarei speranțe a tenisului românesc, Ștefania Bojică, care a avut trei mingi de meci, în super-tiebreak.