Cum arată lupta pentru Super Bowl în NFL?

Play-off-ul divizional din NFL a ajuns la final și în competiție au mai rămas patru echipe care vor lupta pentru cele două locuri din Super Bowl.

Tampa Bay Buccaneers – Green Bay Packers și Buffalo Bills – Kansas City Chiefs sunt cele două partide programate în Conference Championships (finalele conferințelor).

Ambele meciuri vor avea loc pe data de 25 ianuarie. În schimb, Super Bowl este programat pe 7 februarie.

Echilibrul este cuvântul care definește cel mai bine acest sezon din NFL, întrucât până și specialiștilor le este greu să anticipeze cine va câștiga Super Bowl.

Pe hârtie, favorite sunt Green Bay Packers și Kansas City Chiefs. La pariuri pe NFL, Green Bay Packers și Kansas City Chiefs au aceeași cotă, 3.10, la Unibet. Buffallo Bills are cota 4.25, iar Tampa Bay Buccaneers are cota 5.50.

Green Bay Packers și Kansas City Chiefs au profitat din plin de faptul că s-au clasat pe primul loc în conferințele NFC, respectiv AFC, ceea ce le-a adus două mari avantaje: terenul propriu și liber în prima rundă în play-off.

Prezentarea echipelor rămase în cursa pentru Super Bowl:

Green Bay Packers – Cei de la Green Bay Packers mizează în mod special pe Aaron Rodgers, care parcă joacă din ce în ce mai bine, deși a împlinit 37 de ani la finalul anului trecut. Cel poreclit „A-Rod” a impresionat prin numărul mare de pase de touchdown, dar și la procentajul paselor complete. Până în acest moment, accidentarea lui David Bakhtiari nu s-a simțit, având în vedere jocul excelent al lui Aaron Rodgers, care este favorit să câștige titlul MVP pentru a treia oară în carieră.

Kansas City Chiefs – Ofensiva este și cea pe care mizează cei de la Kansas City Chiefs. Campioana sezonului precedent din NFL a impresionat în continuare prin forța din atac. Cei mai buni jucători sunt Patrick Mahomes, cu pasele sale de vis, Travis Kelce și cel mai exploziv receiver al ligii, Tyreek Hill. Ca minusuri, apărarea parcă nu este la cel mai bun nivel, drept dovadă stând meciul strâns cu Cleveland Browns, câștigat cu 22-17.

Citeste si:  Tom Brady asteapta cu nerabdare Superbowl-ul

Buffalo Bills – Cotați cu a treia șansă la câștigarea Super Bowl, cei de la Buffalo Bills au un sezon foarte bun. Ei au reușit să câștige divizia AFC East după 25 de ani de pauză. Cei mai importanți jucători ai echipei sunt Josh Allen și Stefon Diggs, acesta din urmă impresionând prin numărul de yarzi recepționați în acest sezon. Pentru mult timp, un semn de întrebare a fost legat de defensiva celor de la Buffallo Bills, dar partida cu Baltimore Ravens, câștigată cu 17-3, a mai liniștit criticii.

Tampa Bay Buccaneers – Văzuți cu șansa a patra la câștigarea Super Bowl, cei de la Tampa Bay Buccaneers au o misiune destul de dificilă. În finalele conferințelor ei vor întâlni Green Bay Packers, echipa care deține recordul la numărul de titluri câștigate în NFL, 13 la număr. Chiar și așa, echipa din Tampa mizează pe experiența veteranului Tom Brady. În plus, și ofensiva a fost la un nivel bun în acest sezon. În orice caz, pentru cei de la Tampa prezența la acest nivel este o performanță, ținând cont că nu mai prinseseră play-off-ul de 13 ani. Având în vedere că Super Bowl va avea loc tocmai pe arena celor din Tampa, cu siguranță această echipă își va dori mai mult și va fi o nucă grea pentru Green Bay Packers.

Este interesant și faptul că este doar pentru a patra oară în istorie când Super Bowl va avea loc în același stat două ediții la rând, după ce cea precedentă a fost găzduită tot în Florida, dar pe Hard Rock Stadium din Miami Gardens

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*