Fotbal american: NFL – 450 milioane dolari pe 10 ani pentru Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs)

Fotbal american: NFL – 450 milioane dolari pe 10 ani pentru Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs)

Quarterback-ul vedetă al echipei de fotbal american Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes, câştigător al ultimei ediţii a Super Bowl-ului în luna februarie, s-a înţeles cu clubul său pentru prelungirea contractului cu zece ani, pentru suma de 450 milioane dolari, conform site-ului ESPN, citat de AFP.

Acesta este cel mai mare contract din istoria sportului, depăşind cele 426,5 milioane dolari ale jucătorului de baseball Mike Trout, de la Los Angeles Angels (MLB), care a semnat în martie 2019 pentru 12 ani.

În vârstă de doar 24 de ani, Mahones are deja în palmares un titlu de cel mai bun jucător al ligii profesioniste de fotbal american (NFL) în 2018 şi un trofeu Super Bowl, câştigat în februarie în faţa formaţiei San Francisco 49ers (31-20).

Citeste si:  Lanzini a fost suspendat doua meciuri

Noul angajament al lui Patrick Mahomes este de trei ori mai mare decât fostul record din NFL, care a aparţinut unui alt quarterback, Matt Ryan, de la Atlanta Falcons, care şi-a prelungit contractul pentru 150 milioane dolari pe cinci ani în 2018.

Jucătorul este legat de Kansas City Chiefs până la finalul sezonului 2031, prelungirea intrând în vigoare odată cu încheierea actualului contract în 2022.
AGERPRES

  1. […] precedent din NFL a impresionat în continuare prin forța din atac. Cei mai buni jucători sunt Patrick Mahomes, cu pasele sale de vis, Travis Kelce și cel mai exploziv receiver al ligii, Tyreek Hill. Ca […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte