Campionatul Braziliei se va relua pe 9 august, anunţă CBF

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a fixat pentru 9 august data reluării campionatului naţional, atrăgându-şi opoziţia autorităţilor regionale, aflate în plină luptă cu pandemia de coronavirus, informează AFP.

Pentru moment, doar campionatul statului Rio a fost reluat în Brazilia, a doua ţară din lume cea mai afectată de pandemie, cu 65.487 de decese şi 1,6 milioane cazuri oficiale de infectare.

În acest context, guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, a declarat că echipele din statul său nu vor participa la turneul naţional cât timp ele nu vor încheia campionatul regional, oprit în luna martie din cauza crizei sanitare, cu trei etape înainte de finalizarea sa.

„Referitor la decizia CBF de reluare (a campionatului) pe 9 august, guvernul statului Sao Paulo nu a fost consultat anterior”, a declarat Doria în cursul unei conferinţe de presă.

Campionatul Paulista este cel mai important campionat regional brazilian, la care participă cinci echipe din prima ligă naţională (Bragantino, Corinthians, Palmeiras, Santos şi Sao Paulo FC), precum şi patru de ligă secundă, prevăzută să se reia pe 8 august.

Citeste si:  Zidane dezminte plecarea de la Real Madrid anunţată de presă

CBF a reamintit că echipele „au acceptat să joace în afara propriilor arene, transferând statutul lor de gazdă unui alt oraş sau unui alt stat, în cazul în care oraşul lor nu va fi ‘eliberat’ înaintea datelor de debut al competiţiilor. Această decizie a fost luată în urma unui vot susţinut de 19 cluburi din Serie A (prima divizie naţională), între care toate cele din Sao Paulo”.

Agenţia EFE subliniază, însă, că pentru reluarea meciurilor din prima divizie a campionatului Braziliei „este nevoie de acordul autorităţilor sanitare” din 9 dintre cele 27 de state ale ţării şi al celor din „11 oraşe”, lucru care nu s-a întâmplat deocamdată, după cum a recunoscut preşedintele CBF, Rogerio Caboclo, într-un interviu acordat ziarului O Globo.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*