Bianca Andreescu a abandonat după calificarea în sferturile de finală la Strasbourg (WTA)

Bianca Andreescu a abandonat după calificarea în sferturile de finală la Strasbourg (WTA)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a abandonat după calificarea în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Strasbourg (Franţa), din cauza unei accidentări, informează site-ul WTA.

Andreescu, favorita numărul 3 a acestei competiţii, de categoria WTA 250, dotată cu premii totale de 235.238 de dolari, a trecut marţi, în optimile de finală, cu 6-1, 6-4, de belgianca Maryna Zaneska (6-1, 6-4), dar la sfârşitul meciului a declarat forfait pentru restul turneului, acuzând dureri abdominale.

„Nu vreau să forţez înainte de Roland Garros. Nu vreau să-mi asum riscuri. Nu cred că este ceva serios, dar în trecut am avut o mulţime de probleme fizice şi uneori s-au agravat, aşa că vreau să învăţ din acele greşeli. Este foarte dezamăgitor să renunţ, dar tenisul pe care l-am produs aici a fost foarte bun”, a declarat Andreescu, ocupata locului 7 în ierarhia mondială.

Citeste si:  Bauke Mollema, învingător în etapa a 15-a a Turului Franței

Luna trecută, reprezentanta „frunzei de arţar” a abandonat în finala turneului WTA 1.000 de la Miami, pe 3 aprilie, împotriva australiencei Ashleigh Barty, din cauza unei accidentări la piciorul drept. Ulterior, ea a fost testată pozitiv la Covid-19 şi a ratat participarea la turneul de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac.

Victorioasă la US Open în 2019, Bianca Andreescu a fost absentă de pe terenurile de tenis o perioadă de 15 luni, din cauza unei accidentări la genunchi, urmată de criza generată de pandemia de coronavirus.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.