”Motivul principal pentru care reluăm jocul, banii”, susţine un jucător din NBA

„Motivul principal pentru care vom relua jocul îl reprezintă banii”, a declarat Evan Fournier, jucătorul echipei Orlando Magic, cu o lună înainte de reluarea sezonului în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), programat să aibă loc la Disney World, unde, în opinia sa, câştigătoarea va „fi mai puţin respectată decât o campioană după un sezon complet”, relatează AFP.

Referitor la propagarea galopantă a coronavirusului în Florida, jucătorul francez de 27 de ani o consideră „neliniştitoare”, dar apreciază că „întrucât NBA îşi asumă un asemenea risc, măsurile de securitate vor fi maxime”.

„La început mulţi eram de părere că trebuie oprit sezonul, dar am văzut apoi diverse scenarii, o potenţială grevă patronală, schimbări la nivel de salarii. Deci puteau fi multe efecte negative, astfel că ne-am pus de acord în final să terminăm sezonul. Deci, principalul motiv pentru care reluăm jocul îl reprezintă banii. Unii, însă, se tem de situaţia sanitară şi, în plus, mai este şi mişcarea ‘Black Lives Matter’ care mobilizează mulţi jucători”.

Citeste si:  Ana Bogdan se califică la Roland-Garros

„Eu îi înţeleg pe cei care nu simt să joace pentru că asta ar deturna atenţia de la această mare problemă. Eu sunt, mai degrabă, dintre cei care cred contrariul, că trebuie să ne folosim de reluarea sezonului pentru a ne face auziţi. Lumea întreagă se va uita la noi. Poate fi un mesaj puternic”, a adăugat acesta.

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) şi sindicatul jucătorilor (NBPA) au anunţat, vineri, că au parafat definitiv planul de reluare a sezonului, în special în termeni de protocoale de siguranţă şi sănătate, ce va avea loc în cele din urmă începând cu data 30 iulie la Disney World (Florida).
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*