Puţin probabil ca meciurile din Liga Naţiunilor să aibă loc cu spectatori (UEFA)

Meciurile din Liga Naţiunilor şi cele amicale inter-ţări din toamnă ar trebui să se joace cu porţile închise chiar dacă ţările respective vor permite accesul fanilor în tribune la meciurile de fotbal după trecerea vârfului pandemiei de coronavirus, a afirmat şeful Comisiei medicale a UEFA, Tim Meyer, citat de DPA.

Meyer a precizat că forul european nu a luat încă o decizie definitivă în legătură cu accesul spectatorilor, dar se pare că meciurile se vor juca fără suporteri, iar organizatorii vor trebui să urmeze regulile UEFA, chiar dacă ţări precum Serbia şi Bulgaria permit fani în tribune.

”Competiţiile UEFA se bazează pe regulamentele UEFA. În ţările menţionate nimeni nu poate accepta un stadion plin contrar cerinţelor UEFA, dacă este o competiţie UEFA, iar regulile nu permit spectatori”, a subliniat Meyer.

Oficialul a menţionat că UEFA va lua o decizie în scurt timp în legătură cu acest lucru, având în vedere că echipele sunt încă în pregătiri pentru meciurile sub egida UEFA.

Citeste si:  Pepe s-a reaccidentat la gamba

Medicul german a evidenţiat o situaţie ”mult mai complexă” la nivel european decât este în campionatele interne, după ce a condus o comisie care a pregătit un protocol sanitar strict ce a permis reluarea Bundesligii la mijlocul lunii mai şi care a fost urmat apoi şi de alte ligi europene şi de UEFA.

Timm Meyer consideră că finalizarea Ligii Campionilor în Portugalia şi a Europa League în Germania sunt mai uşor de gestionat, deoarece au loc într-un singur loc, cu un număr limitat de echipe, comparativ cu Liga Naţiunilor, care se desfăşoară pe tot continentul.

Referindu-se la Germania, Meyer a afirmat că meciurile cu porţile închise şi protocoalele stricte nu pot continua la nesfârşit, însă stadioane pline nu vor fi posibile în viitorul apropiat.

România va debuta în septembrie în preliminariile Ligii Naţiunilor, cu un meci acasă cu Irlanda de Nord (4 septembrie), urmat de unul în deplasare cu Austria (7 septembrie). Din grupă mai face parte şi Norvegia.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*