Zverev se pregătește pentru întoarcere în luna decembrie

Campionul olimpic Alexander Zverev plănuiește să se întoarcă la tenis, după o accidentare gravă la gleznă, la turneul exhibition din Orientul Mijlociu, în decembrie și apoi intenționează să înceapă sezonul 2023 la noul eveniment de echipe mixte Cupa United din Australia.

Fratele lui Zverev, Mischa Zverev, a declarat pe Eurosport că este înscris la Diriyah Tennis Cup din Arabia Saudită în perioada 8-10 decembrie și World Tennis League din Dubai în perioada 19-24 decembrie.

„Are nevoie de câteva meciuri înainte de noul sezon. Așa că ne-am înscris la câteva turnee demonstrative”, a spus Mischa Zverev în interviul de miercuri.

Zverev, în vârstă de 25 de ani, nu a mai jucat de la ruperea a trei ligamente a gleznei în semifinalele de la French Open împotriva lui Rafael Nadal în iunie.

Citeste si:  F1: Jamie Chadwick rămâne pilot de teste la Williams

A trebuit să amâne o revenire planificată în septembrie, după o problemă de sănătate și a revenit la antrenamente abia săptămâna trecută, prea târziu pentru a fi apt la timp pentru a reprezenta Germania la finala Cupei Davis, din 22-27 noiembrie.

„Ne-am putut antrena săptămâna trecută. Am putut chiar să jucăm puțin mai mult luni. Până acum nu are dureri și se simte bine”, a spus Mischa Zverev. Dacă totul va merge bine la demonstrativele din decembrie, Zverev va fi la Cupa United din 29 decembrie-8 ianuarie, care se va disputa în trei orașe australiene.