World Rugby a operat o modificare importantă la Legea marcării punctelor

Marcarea unui eseu prin culcarea balonului la sol, în contact cu stâlpul de ţintă, nu va mai fi posibilă, după ce Consiliul federaţiei mondiale a sportului cu balonul oval, World Rugby, a aprobat un amendament la Legea marcării punctelor, relatează Reuters.

World Rugby a explicat că în prezent jucătorii care se apără sunt nevoiţi să stea în spatele liniei de ţintă şi a stâlpilor de ţintă, care au fost supradimensionaţi cu material de protecţie pentru siguranţa fizică a jucătorilor, fapt care creşte dificultatea echipelor să se apere corect în acea zonă.

Riscul de accidentare a crescut de asemenea din cauză că jucătorii în faza de apărare mişcă acele protecţii şi lasă stâlpii de ţintă descoperiţi.

Citeste si:  Rafinha s-a accidentat la coapsa

Conform noului amendament, jucătorii vor trebui să culce balonul doar în terenul de ţină pentru ca eseul să fie acordat.

Modificarea a fost aprobată de Consiliul World Rugby ca urmare a recomandării a Comisiei de rugby şi a grupului specializat de revizuire a legilor din cadrul federaţiei internaţionale.

”Misiunea Rugby World este de a simplifica jocul, de a-l face sigur şi cât mai plăcut de jucat posibil. Acest amendament reflectă această misiune. Prin stipularea că echipa în atac nu mai poate marca prin culcarea balonului pe stâlpul de ţintă, ca urmare trebuie să-l culce în terenul de ţintă, echipa în apărare va beneficia de o şansă corectă pentru prevenirea marcării unui eseu”, a declarat preşedintele Bill Beaumont.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*