Coco Gauff în lacrimi după ce nu a reușit să spargă codul Ostapenko

O Coco Gauff frustrată a izbucnit în lacrimi după înfrângerea cu 7-5, 6-3, de Jelena Ostapenko la Australian Open duminică, americanca de 18 ani spunând că pur și simplu nu a putut găsi răspunsuri la jocul letonei.

Gauff a intrat în turneu, după ce s-a bucurat de un 2022 superb, în care a ajuns în finala Openului Francez, dar fosta campioană de la Roland Garros, Ostapenko, a dominat meciul pentru a stabili o întâlnire în sferturile de finală cu campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina.

„Cred că fiecare înfrângere este oarecum în controlul meu, deoarece simt că sunt o jucătoare bună, dar astăzi ea a jucat mai bine”, a declarat Gauff, cap de serie șapte.

„Au fost momente în meci în care am devenit frustrată pentru că în mod normal pot rezolva probleme, dar astăzi simt că nu am avut prea multe răspunsuri la ceea ce făcea ea. Au fost mingi pe care le-am lovit adânc, iar ea le-a lovit pe linie și le-a lovit înapoi adânc, din nou și din nou. Este doar una dintre acele zile în care pur și simplu nu a mers pe calea mea și a mers pe drumul ei.”

Citeste si:  Aryna Sabalenka câștigă Australian Open

Gauff a început să plângă când i s-a cerut să-și explice frustrările.

„Cred că se datorează faptului că am muncit foarte mult și m-am simțit foarte bine intrând în turneu și încă mă simt bine”, a spus Gauff. „Încă simt că m-am îmbunătățit mult. Dar când joci cu un jucător ca ea și ea joacă foarte bine, parcă nu ai putea face nimic. Deci este puțin frustrant din partea asta.”

Gauff colaborează cu colega americană Jessica Pegula la dublul feminin de la Melbourne Park și a spus că jocul în acest format o ajută să treacă peste dezamăgirea înfrângerii.

„Cred că dublu m-a învățat cum să joc după ce am pierdut, cum să joc cu frustrare”, a adăugat Gauff.