World Athletics a anunţat numele candidatelor la titlul de cea mai bună atletă a anului

Venezueleanca Yulimar Rojas, actuala campioană a lumii la triplusalt şi deţinătoarea recordului mondial în această probă, este una dintre cele cinci candidate la premiul de cea mai bună atletă a anului, a anunţat World Athletics, federaţia internaţională de specialitate, informează EFE.

Rojas, cvadruplă campioană mondială în aer liber şi triplă medaliată cu aur în sală, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva sud-americană de află în fruntea listei comunicate de World Athletics, alături de kenyana Faith Kipyegon, campioană mondială anul acesta la Budapesta, la 1.500 m şi 5.000 m, şi deţinătoarea recordurilor mondiale la 1.500 m, o milă şi 5.000 m.

Etiopiana Tigist Assefa, câştigătoarea Maratonului de la Berlin cu record mondial, olandeza Femke Bol, medaliată cu aur la 400 m şi ştafetă 4×400 m la Campionatele Mondiale şi deţinătoarea recordului lumii la 400 m indoor, şi jamaicana Shericka Jackson, aur şi argint mondial la 200 m, respectiv 100 m.

Citeste si:  Unai Emery părăsește Villarreal și se alătură lui Aston Villa

Yulimar Rojas este singura dintre cele cinci finaliste care a câştigat anterior acest premiu, în 2020, şi aspiră anul acesta să le egaleze, cu două premii, pe americancele Marion Jones (1997, 1998) şi Sanya Richards-Ross (2006, 2009). .

Cea mai premiată atletă din istorie este rusoaica Elena Isinbaeva, fostă săritoare cu prăjina, care a câştigat de trei ori trofeul (2004, 2005 şi 2008).

Selecţia celor cinci finaliste a fost făcută de membrii Consiliului Mondial al Atletismului, sportive şi suporteri, prin intermediul platformelor de socializare ale World Athletics, în care s-au înregistrat două milioane de voturi.

Câştigătorii premiilor de cei mai buni sportivi ai anului, la masculin şi feminin, vor fi anunţaţi pe 11 decembrie.
AGERPRES