Wimbledon sărbătorește 100 de ani pe Centre Court

Wimbledon sărbătorește 100 de ani pe Centre Court

Legendarul teren Centre Court, martor la unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria tenisului, și-a sărbătorit centenarul cu mare pompă.

În 1922. Center Court, dealtfel sigurul teren, a fost inaugurat pentru Campionatele britanice la tenis de câmp, în decusrul timpului fiind înconjurat de terenuri noi.

Hotărât, acest prim „Sunday Open” a făcut totul pentru a rămâne în analele istoriei, întrucât este ziua aleasă de organizatorii Wimbledon pentru a sărbători centenarul legendarului Center Court. Chiar și lui John McEnroe, maestru de ceremonii, i-a fost greu să-și dea seama. „Și toate astea se întâmplă într-o duminică…”, a scăpat el la începutul ceremoniei.

Citeste si:  Gabriela Ruse, calificată în sferturile probei de dublu la WTA Auckland

O ceremonie care nu a dăcut lucrurile pe jumătate, cu un line-up plin de câștigători ai turneului și, în special, întâlnirea celor „Big Four” prezenți Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray.

La eveniment a participat și Simona Halep, câștigătoare a acestui turneu. Finalistul din fiecare probă primește o placă de argint inscripționată. Trofeele sunt de obicei prezentate de președintele clubului All England, Ducele de Kent.