2500 de batoane energetice, 3000 de cutii, 1800 de roți umflate: logistica impresionantă a unei echipe din Turul Franței

Chiar dacă există doar opt cicliști per echipă, participarea la Turul Franței necesită o organizare precisă pentru a gestiona aprovizionarea cu echipamente și alimente.

De vineri, în Danemarca, cei douăzeci și doi de membri ai echipei Cofidis au mare grijă să-i răsfețe pe cei opt cicliști ai formației franceze. O dăruire totală care va dura până pe 24 iulie și până la sosirea pe Champs-Élysées, impunând trupelor lui Cédric Vasseur o organizare fără cusur în logistică.

Nutriție, echipament, îmbrăcăminte, niciun aspect nu este trecut cu vederea. Un total de 12 vehicule sunt mobilizate timp de trei săptămâni. O parte este dedicată alimentelor care fac obiectul unei aprovizionări zilnice pentru anumite produse proaspete. Nutriționistul echipei a plănuit să distribuie 2500 de batoane energetice și geluri alergătorilor care vor înghiți 150 de bețișoare și vor folosi 3000 de cutii de 55 cl apă (50 de litri de apă înghițiți în timpul unei etape) pe cei 3300 de kilometri ai traseului 2022.

La fel ca cei opt alergători, și bicicletele primesc o atenție deosebită. 40 de biciclete de șosea, la care trebuie adăugate cele dedicate exclusiv cronometrului, sunt curățate și reglate zilnic de către patru mecanici care lucrează cu un camion atelier și o dubă în plus. Sunt planificate 80 de furtunuri de rezervă, precum și 70 de perechi de roți, inclusiv 20 de noi, pentru un total de 1800 de roți umflate pe parcursul a trei săptămâni! În caz de spargere, o duzină de rame de rezervă așteaptă în depozit.

Citeste si:  Vedeta de la Hollywood, Johnny Depp, donează un tricou cu autograf unui club de volei

Dacă sportivii poartă doar un tricou pe etapă, serviciul de lenjerie nu va fi inactiv până la Paris. Două mașini de spălat și un uscător însoțesc formația pe tot parcursul evenimentului. 40 de tricouri sunt încă suficiente pentru a-i îmbrăca pe condamnații de la drum care vor avea la dispoziție 200 de sacoșe destinate aprovizionării. Guillaume Martin și coechipierii săi vor avea, de asemenea, fiecare câte o cască de rezervă și aproximativ cincisprezece șepci pentru podiumurile ceremoniale pe care speră să le strângă până la sosirea de la Paris. lefigaro