Wimbledon este la un pas de o înțelegere cu WTA pentru înjumătățirea punctelor

wimbledon

ATP și WTA au promis inițial că vor lua punctele în clasamentul jucătorilor de la Wimbledon 2021 și 2022.

Wimbledon se apropie de un acord cu WTA, care ar permite jucătorilor să-și păstreze jumătate din punctele de clasament pentru Campionatele din acest an, potrivit rapoartelor.

Cu toate acestea, se pare că ATP rămâne ferm în atitudinea că punctele vor fi retrase pentru edițiile din 2021 și 2022 ale turneului.

Wimbledon a fost lipsit de punctele sale de clasament din cauza poziției sale față de Rusia, lăsând îndoieli cu privire la câți jucători vor participa la Campionate în această vară. Starurile ruse și bieloruse nu au acces la tragere la sorți din cauza invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin.

Citeste si:  Ursii au dat cu cowboy de pamant: Chicago Bears - Dallas Cowboy 45-28

Cu toate acestea, s-a susținut că WTA este acum setată să renunțe parțial la interdicție, permițând jucătoarelor să revendice jumătate din punctele lor de clasament. Ei sunt dornici să prevină un boicot în masă al turneului, care ar arăta prost atât pentru organul de conducere, cât și pentru organizatorii turneului.

Potrivit Daily Mail, Wimbledon este aproape de un „compromis” cu WTA pentru a se asigura că jucătorii concurează la Grand Slam. Vine după ce Naomi Osaka a sugerat că jucătoarele de la extragerea feminină ar putea să nu participe dacă nu primesc punctele lor de clasament.