WTA explică decizia de a sancționa turneul de la Wimbledon

wimbledon

CEO-ul și președintele WTA, Steve Simon, a confirmat că WTA nu va acorda niciun punct de clasare participanților la Wimbledon. Vineri, WTA a lansat o declarație în care și-a elaborat decizia de a-și elimina statutul de clasament pe Wimbledon. WTA a declarat că nu sprijină în mod absolut acțiunile Rusiei în Ucraina, dar a adăugat că Wimbledon a rupt unul dintre fundamentele jocului prin impunerea de interdicții pentru jucători ruși și belarusi. WTA nu a fost niciodată în favoarea deciziei de la Wimbledon și au avertizat Wimbledon să se aștepte la sancțiuni.

„Atrocitàțiile care se întâmplă la milioane de oameni nevinovați în Ucraina din cauza invaziei neprovocate a Rusiei sunt îngrozitoare. WTA condamnă cu fermitate atacul în curs al Rusiei. În primul rând, nu dorim nimic altceva decât ca pacea să înceapă și războiul din Ucraina să se încheie”, se arată în declarația CEO-ului WTA, Simon. „În urmă cu aproape 50 de ani, WTA a fost fondată pe principiul fundamental că toți jucătorii au șanse egale ca să concureze pe merit și fără discriminare”.

Citeste si:  Troyes renunță la Philippe Sandler, împrumutat de la Manchester City

WTA consideră că sportivii individuali care participă la un sport individual nu ar trebui să fie penalizați sau împiedicați să concureze doar din cauza naționalității lor sau a deciziilor luate de guvernele țărilor lor.

„Deciziile recente luate de All England Lawn Tennis Club (AELTC) și Lawn Tennis Association (LTA) de a interzice atleților să concureze la viitoarele evenimente pe iarbă din Marea Britanie încalcă acest principiu fundamental, care este încorporat în mod clar în regulile WTA, regulile de Grand Slam și acordul pe care WTA îl are cu Grand Slam-urile. Ca urmare a poziției AELTC conform căreia nu își va onora obligația de a utiliza Clasamentul WTA pentru intrarea la Wimbledon și de a continua pe un câmp parțial care nu se bazează pe merit, WTA a luat decizia dificilă de a nu acorda puncte de clasament WTA pentru acest lucru”.

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Șapte românce pe tabloul principal la Wimbledon
  2. Wimbledon este la un pas de o înțelegere cu WTA pentru înjumătățirea punctelor

Comentariile sunt închise.