WADA a suspendat din nou laboratorul antidoping de la New Delhi

WADA a suspendat din nou laboratorul antidoping de la New Delhi

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat, miercuri, o nouă suspendare a acreditării laboratorului antidoping de la New Delhi, după aproape un an de la sancţiunea aplicată pentru nereguli în metodele sale de testare, informează AFP.

„Agenţia Mondială Antidoping a suspendat acreditarea laboratorului de la New Delhi (NDTL), în India, pentru o a doua perioadă ce poate ajunge până la şase luni”, a anunţat organismul internaţional într-un comunicat.

În august 2019, o primă suspendare pe o durată de şase luni a fost decisă pentru neconformitate la standardul internaţional pentru laboratoare (SIL) al AMA/WADA.

Citeste si:  Nottingham Forest a demis managerul

„În februarie 2020, la finele acestei perioade de şase luni, anumite neconformităţi nu au fost corectate şi grupul de experţi pentru Laboratoarele AMA/WADA a recomandat noi măsuri disciplinare împotriva laboratorului din New Delhi”, a explicat agenţia mondială.

O a doua suspendare pe o durată de şase luni a fost impusă „începând cu 17 iulie 2020”.

AMA/WADA a precizat că laboratorul din New Delhi, care poate face apel la această decizie, nu poate efectua nicio activitate antidoping în timpul suspendării.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.