WADA a suspendat din nou laboratorul antidoping de la New Delhi

WADA a suspendat din nou laboratorul antidoping de la New Delhi

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat, miercuri, o nouă suspendare a acreditării laboratorului antidoping de la New Delhi, după aproape un an de la sancţiunea aplicată pentru nereguli în metodele sale de testare, informează AFP.

„Agenţia Mondială Antidoping a suspendat acreditarea laboratorului de la New Delhi (NDTL), în India, pentru o a doua perioadă ce poate ajunge până la şase luni”, a anunţat organismul internaţional într-un comunicat.

În august 2019, o primă suspendare pe o durată de şase luni a fost decisă pentru neconformitate la standardul internaţional pentru laboratoare (SIL) al AMA/WADA.

Citeste si:  Buzărnescu și Copil intră în competiție la Roland Garros

„În februarie 2020, la finele acestei perioade de şase luni, anumite neconformităţi nu au fost corectate şi grupul de experţi pentru Laboratoarele AMA/WADA a recomandat noi măsuri disciplinare împotriva laboratorului din New Delhi”, a explicat agenţia mondială.

O a doua suspendare pe o durată de şase luni a fost impusă „începând cu 17 iulie 2020”.

AMA/WADA a precizat că laboratorul din New Delhi, care poate face apel la această decizie, nu poate efectua nicio activitate antidoping în timpul suspendării.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte