Preşedintele UEFA nu va forţa revenirea spectatorilor în stadioane

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a dat asigurări că nu se va asuma niciun risc la reluarea competiţiilor continentale, care se vor desfăşura fără spectatori până la o notificare ulterioară şi s-a declarat mulţumit de modul în care organizaţia sa a condus fotbalul european în actuala criză determinată de Covid-19, transmite EFE.

”În acest moment, vom juca meciuri fără spectatori până la o notificare suplimentară. Nu ne asumăm niciun risc. Ca peste tot în lume, m-aş simţi şi mai bine dacă fanii ar fi pe stadioane. Dar sunt o persoană optimistă, iar marea mea speranţă este că spectatorii vor putea reveni la meciuri cât mai curând posibil”, a spus Ceferin într-un interviu pentru UEFA Direct.

Slovenul a recunoscut că în ultimele luni a existat multă presiunea şi o muncă dură, iar UEFA, ca organism de conducere, a trebuit să se ocupe de tot fotbalul european, nu doar de competiţiile sale.

”Am încercat să deschidem drumul în Europa şi eu cred că am făcut-o cu succes. Cred că decizia de amânare a EURO 2020 pentru anul următor a fost un moment cheie, pentru că a fost luată într-o fază timpurie. Toată lumea a înţeles că am făcut-o pentru a ajuta alte părţi interesate şi, din nou, trebuie să subliniez spiritul de totală unitate şi de solidaritate totală care s-a generat”, a adăugat şeful UEFA.

Citeste si:  Federer la meciul 1000 cu victorie

Toată lumea a trebuit să renunţe la ceva, astfel că UEFA a sacrificat o parte din sezonul său pentru a permite finalizarea ligilor naţionale în cursul lunii iulie şi să finalizeze sezonul cupelor europene 2019/2020 în august.

”Ligile au fost de acord cu asta şi solidaritatea cluburilor va fi la fel de importantă pentru fereastra de meciuri ale selecţionatelor naţionale din luna septembrie”, a spus Ceferin, care a precizat că a plătit anticipat suma de 236,5 milioane euro prin intermediul programului HatTrick către federaţii, care au putut astfel să compenseze o parte din pierderile generate din cauza pandemiei de coronavirus.

”Federaţiile pot să fie sigure că vor putea conta pe sprijinul nostru consecvent şi în viitor. A existat o mare atenţie pentru competiţiile de elită. Dar fotbalul de bază va fi mereu o parte vitală a misiunii noastre. Prin protocoalele medicale şi dispoziţiile ce vor fi stabilite, cel mai important va fi ca nimeni să nu-şi asume riscuri inutile. Cu toţii trebuie să fim mai atenţi când vine vorba de copii”, a subliniat Aleksander Ceferin.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*