Veronika Kudermetova poartă sigla sponsorului sancționat pentru aprovizionarea armatei ruse

Exclusiv All England Club nu va permite jucătorilor să-și arate sprijinul pentru regimul rus în această vară

Veronika Kudermetova din Rusia a atras controverse purtând logo-ul lui Tatneft, un gigant de petrol și gaze sancționat în prezent de UE pentru aprovizionarea armatei lui Vladimir Putin, la Madrid Open.

Kudermetova este sponsorizată de Tatneft, a cincea companie de petrol și gaze din Rusia, și a purtat logo-ul acestuia pe mâneca tricoului ei de încălzire și pe pieptul tricoului ei de meci la Madrid, în această săptămână.

O divizie a Tatneft a fost sancționată în iunie anul trecut de Uniunea Europeană pentru că produce și furnizează anvelope armatei ruse pentru vehiculele folosite în războiul ilegal împotriva Ucrainei.

Regulamentul WTA nu pare să interzică numărului 13 mondial, Kudermetova, să poarte logo-ul, iar organizatorii turneului de la Madrid par să nu aibă nicio acțiune să o oprească.

Citeste si:  Alexander Zverev nu va juca în Cupa Davis

Cu toate acestea, această problemă a fost prevăzută de autoritățile de tenis din Marea Britanie și dacă Kudermetova joacă pe iarbă în această vară, înțelegem că nu va putea face acest lucru purtând sigla Tatneft.

Săptămâna trecută, Kudermetova a fost numită și într-un comunicat al Federației Ucrainene de Tenis (FTU) în care a cerut ca turneele profesioniste să interzică jucătorii care au contracte cu CSKA, clubul sportiv central al armatei ruse.

Primirea de finanțare de la CSKA ar fi o încălcare clară a declarației de neutralitate, dar se pare că termenii acelui contract se vor aplica doar în timpul sezonului de iarbă și nu înainte sau după.

1 trackback / pingback

  1. Veronika Kudermetova poartă sigla sponsorului sancționat pentru aprovizionarea armatei ruse – Tenisinfo

Comentariile sunt închise.