Antrenorul Simonei Halep reclamă sprijinul PTPA al lui Novak Djokovic în procesul de dopaj

Antrenorul Simonei Halep nu este convins de cea mai recentă declarație de susținere a PTPA a lui Novak Djokovic în procesul antidoping.

Joi, 27 aprilie, Halep s-a prezentat și a susținut că procesul ei de dopaj a fost respins pe nedrept de autoritățile implicate. Halep a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă numită Roxadustat în octombrie, după ce US Open din 2022 și ITIA au emis imediat o suspendare provizorie. Cu toate acestea, la aproape șapte luni de la dezvăluire, cazul încă așteaptă o audiere.

În tot acest timp, de două ori campioan de Grand Slam a susținut că nu este vinovată. În cel mai recent interviu al său, Simona Halep a dezvăluit că o „contaminare a suplimentului” a fost cauza testului ei pozitiv. Ea a precizat că probele au fost depuse la ITIA, dar au fost respinse. Românca a făcut o pledoarie publică pentru ca audierea să continue la ultima dată programată, 28 mai.

La revelația șocantă, PTPA (Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist), co-fondată de Novak Djokovic, și-a arătat sprijinul printr-o declarație pe rețelele de socializare.

„Unul dintre principiile PTPA este că jucătorii de tenis trebuie să aibă reguli și reglementări anti-doping echitabile, cu drepturi depline la proces echitabil. Aceasta include o revizuire în timp util. Susținem pe deplin jucătorii în timp ce își exercită drepturile de apel, iar organele de conducere trebuie să se deplaseze cu toată viteza deliberată pentru a rezolva cazurile. Sportivii nu primesc timp înapoi nici măcar în cazul unei contestații reușite”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Se anunță un turneu WTA 250 la Cluj, în această vară

Cu toate acestea, antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, la fel ca mulți alții de pe rețelele de socializare, nu a fost impresionat de demonstrația minimă de susținere a PTPA și a sugerat că totul a fost vorbărie și nicio acțiune.

„Este grozav să existe în regulile tale, dar cum le faci să fie aplicate de către antidoping?” a întrebat el.

La începutul acestui an, numărul 1 mondial a vorbit despre faptul că organizația este părăsită de organismele puternice de tenis și provocările cu care se confruntă astfel.

 

El a afirmat că, în timp ce procesul de câștigare a credibilității în lumea tenisului va dura, PTPA este necesar și este aici pentru a rămâne pe poziții.

 

În ciuda începutului lent, PTPA câștigă acum acțiune, jucătorii rezonând cu scopul organizației. În ianuarie 2023, asociația a anunțat primul său comitet executiv, care a inclus jucători de top precum Ons Jabeur, Paula Badosa și Hubert Hurkacz.