Undă verde pentru ca Audi și Porsche să se alăture F1 din 2026

Președintele grupului Volkswagen a confirmat luni că mărcile Audi și Porsche se vor alătura F1 în 2026. Rămâne de văzut sub ce formă și sub ce echipă.

Ferrari, Mercedes și Renault vor avea companie și adversari sacri din moment ce sunt doi giganți ai automobilelor și sporturilor cu motor care vor veni în curând să vâneze pe pământul lor, în F1. După ce au strălucit în Endurance, Porsche și Audi se vor alătura într-adevăr F1 în 2026.

Președintele consiliului de administrație al Volkswagen, Herbert Diess, a oficializat luni, în cadrul unei videoconferințe transmisă de Reuters, ceea ce întregul padoc anunțase deja de luni de zile: cele două mărci ale grupului german vor fi acolo în timpul schimbării motorului conform reglementărilor, care vor avea loc în 2026.

Citeste si:  Lista selectionatei Germaniei pentru Euro 2012

Rămâne de văzut ce formă va lua acest angajament. Se vor mulțumi Porsche și Audi să furnizeze motoare unei echipe (se pare că Porsche este aproape de un acord cu Red Bull) sau se vor angaja pe deplin cumpărând o echipă? Nu s-a clarificat nimic pe acest subiect.